Wethouder Rijzebol en Acantus-directeur Anita Tijsma hebben eerste hap uit Vennenflat genomen

Delfzijl – Wethouder IJzebrand Rijzebol en Acantus-directeur Anita Tijsma hebben vrijdagmiddag officieel het startsein geven voor de sloop van de vennenflat. Beiden namen met een graafmachine een hap uit de flat die in 1969 werd gebouwd. De voorbereidingen voor de sloop zijn al enige maanden bezig. In de flat zat asbest verwerkt. Dit moest eerst worden verwijderd. De winkels voor de flat zijn al grotendeels gesloopt. Vanaf maandag 18 december gaat de grote kraan aan de slag. De kraan start aan de kant van de Albert Heijn en werkt zich diagonaal door de flat heen. Dit duurt ongeveer drie weken. Daarna kost het nog een aantal maanden voordat al het puin is afgevoerd.

De verwachting is dat medio januari 2018 het grootste deel van de flat afgebroken is. Met het verdwijnen van de Vennenflat ontstaat er een doorkijk vanuit het centrum naar de kust.
Nadat de flat is gesloopt zal de herinrichting van het Plein de Vennen worden gestart met een verbinding naar de zee. Naar verwachting is dit rond maart 2018. Meer informatie over de plannen voor het centrum van Delfzijl is te vinden op www.koers2022.nl.

Back to top button