Wethouder Pier Prins opent weidevogelfiets- en wandelroute

Hoeksmeer – Wethouder Pier Prins van de gemeente Loppersum heeft zaterdagochtend in Hoeksmeer een 30 kilometer lange weidevogelfiets- en wandelroute geopend. De route voert door de gemeenten Loppersum, Ten Boer, Slochteren en Appingedam.

Wandelaars en fietsers kunnen langs de Weidevogeltocht met eigen ogen zien wat boeren in het gebied rond Hoeksmeer en Schildmeer doen om de weidevogelstand te beschermen en uit te breiden en hoe dat samengaat met hun werk. “De vogels hebben het moeilijk, door allerlei veranderende omstandigheden in hun leefgebied”, zegt Lize de Vries, bestuurslid van Meervogel en één van de ontwikkelaars van de route. “De Meervogel-boeren passen hun manier van werken aan met oog op de vogelstand. Wij willen met de route graag laten zien dat de vogels ons aan het hart gaan.”

Rondkijken en observeren

De route toont verschillende aspecten van de landbouw, weidevogels en ganzen in dit gebied. Tien verschillende informatiepanelen geven achtergrondinformatie die fietsers en wandelaars helpen bij het rondkijken en observeren. Er is een gratis routebeschrijving beschikbaar op de dag zelf. Deze is ook verkrijgbaar bij VVV’s en horecapunten.

Back to top button