Wethouder Lea van der Tuin praat met Damster jongeren over coronacrisis

Appingedam – Wethouder Lea van der Tuin-Kuipers heeft  vrijdagavond 19 juni  leuke ontmoetingen gehad en interessante gesprekken gevoerd  met een aantal jongeren in Appingedam. De wethouder ging met de jongerenwerkers op de fiets langs de plekken waar de jongeren meestal te vinden zijn.

Aanleiding voor de rondgang is de coronacrisis. Wethouder Van der Tuin wilde horen hoe de jongeren zijn omgegaan met de beperkingen en hoe ze de coronamaatregelen hebben ervaren. “Het is belangrijk om van de jongeren zelf te horen waar ze zich zorgen om maken, wat de knelpunten zijn en hoe deze opgelost kunnen worden. Vaak hebben de jongeren zelf goede ideeën”,  aldus Lea van der Tuin.  

Een van de gesprekken ging over de nieuwe plek van de skatebaan.  Zo gaven sommigen aan wel te willen meedenken over een nieuwe plek voor de skatebaan. Eén van de jongeren heeft zich spontaan bij  de gemeente aangemeld. Wethouder van der Tuin: “Het is mooi om te merken dat de jongeren in Appingedam betrokken zijn en mee willen denken aan de ontwikkeling van onze stad. Hopelijk kunnen we samen een goede plek vinden.”

Back to top button