Wethouder Joostens opent tentoonstelling ploeg-schilderijen gemaakt door leerlingen CBS de Zaaier

Delfzijl – Wethouder Meindert Joostens van de gemeente Delfzijl heeft donderdagochtend in het Muzeeaquarium de tentoonstelling van schilderijen, gemaakt door leerlingen van CBS de Zaaier geopend. De schilderijen zijn gemaakt door leerlingen uit de bovenbouw (groep 5 t/m 8) binnen het voor het Ploegjubileum ontwikkelde educatieproject ‘Dit is mien Laand’.  (www.ditismienlaand.nl). De tentoonstelling zal enkele weken blijven hangen.

Het is dit jaar 100 jaar geleden dat een groep eigenwijze en vernieuwende kunstenaars uit Groningen kunstkring De Ploeg hebben opgericht. Geliefd bij vele Groningers waren zij de eerste kunstenaars die de Provincie introkken om het grootse en weidse ‘Grunneger laand’ in modernistische schilderijen te vereeuwigen, en hoe!

Het educatieproject ‘Dit is mien Laand’ wil zo veel mogelijk kinderen in Groningen (Stad en Ommeland) bereiken en hun deelgenoot maken van dit voor Groningen belangrijke cultureel erfgoed. Niet alleen leren leerlingen over De Ploeg en hun expressionistische werk. Zij gaan ook zelf aan de slag met kwast en verf om in de eigen omgeving, geïnspireerd door het werk van De Ploeg een nieuwe (creatieve) relatie met  hun ‘Grunneger Laand’ aan te gaan.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1782″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button