29.4 C
Delfzijl
dinsdag 25 juni 2019
Home Algemeen Wethouder geeft startschot herinrichting stationsgebied Delfzijl

Wethouder geeft startschot herinrichting stationsgebied Delfzijl

Delfzijl – Wethouder IJzebrand Rijzebol heeft donderdagmiddag het startsein gegeven voor de herinrichting van het stationsgebied in Delfzijl. Na maanden van voorbereiden, waarbij samen met de klankbordgroep het definitieve ontwerp tot stand is gekomen, gaat de herinrichting nu echt van start. De wethouder opende het tijdelijke busstation voor het politiebureau door met een graafmachines enkele barricades te verwijderd zodat lijn 6 het tijdelijke busstation kon bereiken.

De herinrichting van het stationsplein is onderdeel van het Actieplan Centrum Delfzijl. ‘Het nieuw te ontwikkelen stationsgebied, dat aansluit op het heringerichte kernwinkelgebied, is een belangrijke entree naar het centrum van Delfzijl’, zegt wethouder IJzebrand Rijzebol. ‘Inzet wordt dat je het gebied niet langer passeert, maar er ook wilt verblijven.’ Het Stationsplein krijgt straks een goede verbinding met de Landstraat, een verkeersveilige verkeerstructuur en een prettige groene uitstraling. Het busstation zal worden verplaatst en vernieuwd.

Tijdens de werkzaamheden aan het stationsplein blijft het station voor reizigers bereikbaar. Er vinden geen stremmingen plaats van doorgaande wegen.

Advertenties

Advertenties