Wethouder Annalies Usmany zet handtekening onder landelijk actieprogramma ‘Eén tegen Eenzaamheid’

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Appingedam – Wethouder Annalies Usmany zette dinsdag 22 september haar handtekening onder het landelijk actieprogramma ‘Eén tegen Eenzaamheid’ van het ministerie van VWS. Het doel is met dit programma de trend van eenzaamheid in de gemeente te doorbreken.

Wethouder Usmany tekende een intentieverklaring met de vijf pijlers van het actieprogramma. Dat deed zij tijdens een ontmoeting in het ASWA-gebouw met een afvaardiging van de Damster Coalitie tegen Eenzaamheid.

Usmany: “Eenzaamheid kan zomaar ontstaan en kan grote gevolgen hebben. Het signaleren, voorkomen en tegengaan ervan heeft daarom onze prioriteit. Dit doen we samen met Coalitiepartners, op de werkvloer, in de buurtvereniging in de kerk, in de sportkantine, met de buren, klanten/cliënten.”

In 2016 heeft de gemeente Appingedam ‘Eenzaamheid’ opgenomen in het gezondheidsbeleid. De Damster Coalitie tegen Eenzaamheid bestaat sinds 2017. Er zijn nu al meer dan 80 organisaties die een handtekening hebben gezet onder het manifest. De bereidheid om de strijd tegen eenzaamheid aan te gaan is groot in de gemeente Appingedam.

De gemeente Appingedam is door de ondertekening nu officieel aangesloten bij de landelijke Coalitie tegen Eenzaamheid. De Damster Coalitie krijgt ondersteuning en advies van het ministerie van VWS.

Het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid is 20 maart 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge van VWS. Sindsdien doen zo’n 150 gemeenten en 100 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Minister Hugo de Jonge: “Het is fantastisch dat zoveel organisaties en gemeenten zich er samen voor inzetten dat mensen zich minder eenzaam voelen. Met activiteiten en bijzondere samenwerkingen zorgen zij ervoor dat mensen vaker betekenisvol contact hebben. Het is nu aan ieder van ons om door te pakken. Want dé eenzaamheid oplossen, dat kan niemand alleen. Maar iemands eenzaamheid doorbreken, dat kunnen we allemaal.”

Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Back to top button