Wethouder Annalies Usmany-Dallinga bezoekt niet-geïndiceerde dagactiviteit ASWA-Welzijn

Appingedam – Wethouder Annalies Usmany bezocht op donderdag 9 juli de niet-geïndiceerde dagactiviteit in het gebouw van ASWA-Welzijn in Appingedam. Dit deed zij vanwege het 12,5-jarig bestaan van deze activiteit. Maar ook omdat, vanwege de versoepelde maatregelen rondom de coronacrisis, de activiteit na lange tijd eindelijk weer door kon gaan.

Koffie met gebak
Om het jubileum te vieren bracht wethouder Usmany heerlijke gebakjes mee. Samen met de bezoekers genoot zij van een kop koffie en werd er met elkaar bijgepraat. Wethouder Usmany was zeer benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van de dagopvang, die vaak thuis wonen en alleenstaand zijn. Wethouder Usmany wilde weten hoe zij de coronatijd hebben beleefd en doorgemaakt. De bezoekers gaven aan de bijeenkomsten van de dagopvang erg gemist te hebben de afgelopen maanden. Zij zijn dan ook heel blij dat ze vanaf nu weer bij elkaar mogen komen.

Niet-geïndiceerde dagactiviteit
De niet-geïndiceerde dagactiviteit van ASWA-Welzijn is al 12,5 jaar een succes. Ouderen kunnen op dinsdag- of donderdagochtend bij elkaar komen om gewoon even samen te zijn. Koffie drinken, samen eten, kletsen, spelletjes doen, samen knutselen of de krant lezen. In een ongedwongen sfeer beleven de bezoekers samen een gezellige dag. Wethouder Usmany: “Het is ontzettend belangrijk dat dit soort activiteiten worden georganiseerd. Zo voorkomen we dat bepaalde mensen in een sociaal isolement terecht komen. De coronacrisis was voor deze groep mensen extra zwaar. Daarom is het erg fijn dat zij vanaf nu elke week weer terecht kunnen bij het ASWA-Welzijn”.

Back to top button