13.1 C
Delfzijl
15 juni 2021 05:50

Werkzaamheden restauratie kerk Termunten zaterdagochtend 16 februari te bekijken

spot_img

Termunten – Zaterdagochtend 16 februari zijn de deuren van de kerk van Termunten van 9.00 – 12.00 uur geopend voor iedereen die de restauratiewerkzaamheden aan deze kerk van dichtbij wil bekijken. De kerk van Termunten wordt op dit moment gerestaureerd en de hele kerk staat vol met steigers. Een unieke gelegenheid om de gewelven een keer van dichtbij te gaan bekijken en vragen te stellen over de werkzaamheden.

In de kerk zijn de aannemer, architect, de culturele commissie en een medewerker van de Stichting Oude Groninger Kerken aanwezig voor tekst en uitleg over de restauratie en de toekomstplannen voor de kerk. Door de ligging direct aan de Eems is de kerk in de loop van de eeuwen regelmatig getroffen door stormvloeden en oorlogshandelingen maar we zien de toekomst nu weer vol vertrouwen tegemoet!

Het gehele interieur van de kerk van Termunten wordt gerestaureerd. Met name het interieur (stuc- en schilderwerk) en de glas-in-lood ramen van de kerk verkeren in zo slechte staat zodat een grondige restauratie noodzakelijk is. Inmiddels zijn werknemers van Bouwbedrijf Dijkstra De Graaf hard aan het werk zodat de restauratie begin april 2019 kan worden afgerond. De werkzaamheden betreffen een technische, conserverende restauratie. Door Kijlstra-Brouwer restauratiearchitecten is een zorgvuldig restauratieplan opgesteld waarbij de kerk op een terughoudende manier gerestaureerd wordt.

Deze restauratie wordt mede mogelijk gemaakt door een restauratiesubsidie van de Provincie Groningen in het kader van de subsidieregeling Restauratie Rijksmonumenten provincie Groningen (BRRG), bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds Eemsmond en het J.B. Scholtenfonds.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten