18.3 C
Delfzijl
9 mei 2021 12:02

Werkzaamheden aan hoogspanningsverbinding tussen Delfzijl en Groningen klaar

Delfzijl – TenneT, de hoogspanningsnetbeheerder in Nederland, heeft afgelopen jaar de hoogspanningsverbinding tussen Groningen en Delfzijl vernieuwd. Een omvangrijk onderhoudsproject dat meer elektriciteitstransport op deze verbinding mogelijk maakt. Dit is belangrijk voor de aan- en afvoer van elektriciteit in de regio.

Het werk aan de 29 kilometer lange hoogspanningsverbinding bestond uit het verhogen van 4 van de 89 hoogspanningsmasten, het verstevigen van betonnen fundaties van 8 masten en het vervangen van alle geleiders (draden). Totaal is er 174 kilometer nieuwe stroomgeleiders gemonteerd en 58 kilometer bliksemgeleiders. Verder zijn de hoogspanningsstations Groningen Hunze (bij de Euroborg) en Delfzijl-Weiwerd op de grotere transportcapaciteit aangepast. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Qirion, Omexon en Van Hoek Bouw.

TenneT-projectleider Wouter Poelmans en zijn team kijken trots terug op het project: “de werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen. En ondanks de Coronaproblematiek bleven we grotendeels binnen de planning.”

Volg ons op

11,142FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten