Werkplein Fivelingo behaalt als eerste organisatie in Noord-Nederland trede 3|30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Appingedam – Werkplein Fivelingo behaalt als eerste organisatie in Noord-Nederland trede 3|30+ op de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Werkplein Fivelingo voert de Participatiewet uit voor de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Werkplein Fivelingo heeft drie locaties in Appingedam en Delfzijl. De inzet van Werkplein Fivelingo om werkgelegenheid te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is nu beloond met het behalen van trede 3|30+ op het PSO-keurmerk. Zij zijn de eerste in Noord-Nederland die zo hoog scoort op het PSO-keurmerk.

Bestuurders van Werkplein Fivelingo, de wethouders Annalies Usmany (Appingedam), Bé Schollema (Schollema) en Meindert Joostens (Delfzijl) kregen op 21 februari jl. het PSO-certificaat uitgereikt uit handen van Marian Knuijsting, mede-initiatiefnemer PSO & bestuurder PSO-Nederland.

Meindert Joostens, voorzitter van het bestuur: “Als fusie-organisatie SW-SD zijn wij er trots op dit certificaat (PSO-30+) als eerste in Noord-Nederland te hebben behaald. Behalve dat wij ons hiermee bij aanbestedingen kunnen profileren, vervullen wij hiermee ook een voorbeeldrol voor sociale ondernemingen in de regio. Wij hopen dat we veel bedrijven hiermee enthousiasmeren.”

Realiseren van werk
Werkplein Fivelingo zet zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt en helpt iedereen die kan werken met het vinden van werk of een opleiding. Dit doen zij door het realiseren van (aangepast) werk binnen en buiten hun bedrijf en het aanbieden van vacatures, opleidingstrajecten, workshops en trainingen. Om dit te bereiken werkt Werkplein Fivelingo samen met werkgevers, sectorale organisaties en onderwijsinstellingen die kansen bieden aan werkzoekenden. Daarnaast bieden zij inkomensondersteuning aan mensen met een laag inkomen.

In Appingedam faciliteert Werkplein Fivelingo opleidingsplekken, werkveiligheid en een zinvolle dagbesteding aan ongeveer 450 mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zij voeren opdrachten uit voor overheden, bedrijven en particulieren in de regio, zoals groenonderhoud, wasservice en assemblagewerkzaamheden.

Back to top button