Werkplein Ability druk met werkzaamheden voor Snel Internet Groningen

Bedum – Medewerkers van Werkplein Ability zijn hard aan het werk voor Snel Internet Groningen. Vanuit het Werkbedrijf in Uithuizen worden zij ingezet om post te bezorgen en bouwhekken, reclameborden, haspels en bordjes met opvallende teksten te plaatsen. Dat alles moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk bewoners een snelle internetverbinding gaan afnemen.

De bewoners die al een abonnement hebben afgesloten, kunnen in hun tuin een bordje krijgen waar ook opstaat dat ze ‘meedoen’. “We willen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van deze unieke kans”, zegt wethouder Johannes de Vries. “Iedereen met een wit adres heeft al een krant en een brief ontvangen. De informatieavond in onze gemeente is goed bezocht. Natuurlijk zetten we zoveel mogelijk middelen in om de inwoners te interesseren voor een aansluiting. Het zou zonde zijn als iemand een gratis aansluiting misloopt omdat diegene niet wist dat je je voor 26 oktober moet aanmelden. Na die tijd kan een aansluiting je wel duizenden euro’s kosten.” Volgens de wethouder zijn er al veel aanmeldingen binnengekomen. “Maar we gaan voor een zo hoog mogelijk percentage. Dat is goed voor Bedum”, aldus De Vries.

Eerder al haalde Snel Internet Groningen genoeg aanmeldingen binnen in de gemeentes De Marne, Winsum en Eemsmond. Burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond is pleitbezorger van het snelle internet. “Snel internet is essentieel als we hier willen blijven wonen, werken en recreëren”, aldus Van Beek, die zelf met het idee kwam voor de recyclebare tuinbordjes. Mede dankzij haar inspanningen maakt en plaatst Werkplein Ability die bordjes. In de regeling van de provincie is namelijk een onderdeel ‘Social Return on Investment’ opgenomen. Een deel van het werk moet worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Ik ben ontzettend blij dat Ability met deze klus aan de slag gaat”, zegt burgemeester Van Beek. “Het past ook perfect in het 1000-banenplan van de aardbevingsgemeenten, waarbij we hebben afgesproken dat vijf procent van de nieuwe banen wordt ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens mij is dit een mooi project voor Ability. Ik hoop ook echt dat we de medewerkers kunnen helpen om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen en ze wellicht aan een reguliere baan te helpen.”

Ook Rodin Broadband, die de breedbandverbinding aanlegt, is blij met de werkzaamheden van Ability. “We pakken deze handschoen graag op. Wij werken als Gronings bedrijf graag samen met lokale bedrijven en zien het ook als onze maatschappelijke rol om waar mogelijk mensen aan werk en werkervaring te helpen”, zegt projectmanager Edwin Zevenberg van Rodin. “En we doen het duurzaam, want alle hekken, haspels en bordjes gebruiken we opnieuw. Als we klaar zijn in Bedum dan gaan we gelijk aan de slag in Loppersum en aansluitend, aan het einde van het jaar, in Ten Boer. De bordjes, haspels en bouwhekken verhuizen dan mee.”

Bezorger Harrold Ritsema van Werkplein Ability plaatste afgelopen week samen met burgemeester Marijke van Beek (Eemsmond) en wethouder Johannes de Vries (Bedum) het eerste bordje met de tekst ‘Wij doen mee!’ in Bedum, waar bewoners met een trage verbinding zich nog tot 26 oktober aan kunnen melden voor snel internet.

Back to top button