Wereldwinkel Loppersum doet mee aan Publieksdag Microscopie op 4 november

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Loppersum – De WereldClub van de Wereldwinkel in Loppersum neemt deel aan de Publieksdag Microscopie op zaterdag 4 november. Tussen 13:00 en 16:00 uur krijgen kinderen in het pand van de Wereldwinkel de kans om proefjes te doen met microscopen.

De Publieksdag Microscopie is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de Nobelprijs voor Natuurkunde die Frits Zernike, voormalig hoogleraar aan de RUG, heeft gewonnen. Bijna zeventig locaties in de provincie zullen moderne microscopen beschikbaar stellen, zodat kinderen de micro-wereld kunnen verkennen.

Jonge onderzoekers kunnen ook hun eigen objecten meebrengen om onder de microscoop te bekijken. Een student van de Hanzehogeschool zal de kinderen begeleiden. Het tijdelijke laboratorium is toegankelijk via de winkel op Hogestraat 19 of achterom bij het Slachthoeske.

De WereldClub van WereldWinkel Loppersum heeft als doel kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de wereld. Hierbij worden educatieve activiteiten georganiseerd, met de nadruk op het ontdekken van andere culturen. In samenwerking met andere organisaties worden ook andere projecten aangepakt, zoals het huidige project met microscopen.

Naast de Wereldwinkel zijn de microscopen ook beschikbaar in tal van bibliotheken in de provincie. Een volledig overzicht van de locaties is te vinden op 70microscopen.nl.

Back to top button