fbpx
20.8 C
Delfzijl
maandag 10 augustus 2020
Home Agenda tips Wereldkampioenen biljart komen naar Den Andel

Wereldkampioenen biljart komen naar Den Andel

Den Andel – Het bestuur van biljartvereniging Het Achterdeel is erin geslaagd de twee  wereldkampioenen Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer samen aan de biljarttafel te krijgen. Tijdens het TOP 8 Masters biljarttoernooi  (13 t/m 25 mei 2019) van Het Achterdeel zal op woensdagavond 15 mei door Dick en Therese een demonstratiewedstrijd worden gespeeld in de grote biljartzaal van het dorpshuis  “Op Streek” te Den Andel.

Therese is dit jaar voor de derde keer wereldkampioen geworden en Dick Jaspers zelfs voor de 4e keer. Het zijn de twee vlaggenschepen van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB), die samen met Mädi Cleerdin (voorzitter van Het Achterdeel) het biljarten in Nederland weer op een hoger peil willen brengen.

Met hun enthousiasme en inzet willen zij mannen én vrouwen en vooral de jeugd aanmoedigen deze prachtige sport te beoefenen. Dick, Therese en Mädi willen sportverslaggevers ertoe aanzetten op radio en TV meer aandacht te hebben voor de biljartsport. Zoals bijvoorbeeld in de tijd dat Ben de Graaf met zijn zwoele stem daarvan verslag deed op radio en later op TV. De biljartvereniging verwacht op 15 mei een grote publieke belangstelling.

De voorzitter van de KNBB de heer Garmt Kolhorn, woonde tot zijn derde jaar in Groningen, heeft laten weten dat hij ook aanwezig zal zijn.                          

loading...