fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Welke eisen gelden voor de aankoop van wasmachines?

Nederland – Wil jij een vergelijk tussen de beste wasmachines maken? Het is de bedoeling dat een dergelijk groot huishoudelijk apparaat toch wel enkele jaren meegaat, dus het is geen dagelijkse aankoop. Het kan zijn dat vervanging nodig is, doordat het oude model na jaren gebruik stuk is, je gezinssamenstelling is veranderd of je wilt een energiezuiniger model aanschaffen? Waar moet je dan op letten?

Trommelgrootte
De grootte van de trommel is bij wasmachines in de afgelopen jaren steeds een stukje groter geworden. Dit wordt ook wel de (vul)capaciteit genoemd. Het vulgewicht geeft aan, hoeveel kilo er in de trommel past. Dit is vooral ook afhankelijk van welke soort was je doet. Bij een synthetische en fijne was, kun je de trommel beter voor de helft vullen. Een extra grote trommel kan dan nodig zijn. Ook de samenstelling van het gezin kan het noodzakelijk maken om een grote trommel te kiezen. Waren wasmachines tot 6 kilogram vulgewicht tot enkele jaren nog het meest populair, als je nu de top 10 wasmachine bekijkt, zijn trommels van 8 tot 9 kilogram populair. Ook zal je steeds vaker 10 kilogram of meer tegenkomen.

Het toerental
Het toerental is een belangrijk punt om op te letten wij aankoop van een wasmachine. Het toerental is vooral van toepassing op het centrifugeren. Hoe hoger het toerental, des te sneller er wordt gecentrifugeerd en des te droger komt de was uit de trommel. Hierdoor hoeft het wasgoed minder lang in de droger of aan de waslijn. Aan het toerental hangt automatisch ook het geluidsniveau vast. Ook dit is erg belangrijk, vooral als de wasmachine naast een slaapkamer staat. Een wasautomaat van 71 decibel of lager wordt gezien als stil.

Het energieverbruik
Het energieverbruik is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden, vooral met de invoering van het energielabel. Op het energielabel kun je zien hoe energiezuinig wasmachines zijn. Dit loopt van energieklasse A t/m G. Met een A energieklasse ben je zeer energiezuinig. Erg handig als je veel wast, dan kun je echt veel besparen.

Kies uit de beste wasmachines
Gebruik de wasmachine vergelijker, als je wilt weten welk model het meest populair is en welke het beste is voor jouw situatie. In de top 10 wasmachine staan enkel top automaten van goede merken, die ook op bovenstaande punten goed scoren. Een keuze uit de top 10 wasmachine, is ook altijd een veilige keuze.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer