Weekverwachting: geregeld zon en kans op buien

Nederland – Het wordt een wisselvallige week met geregeld buien, maar ook lange droge perioden met zon. Woensdag blijft het droog met zon. Tijdens de meeste dagen is het vrij koel met gemiddeld 20 graden, donderdag is het tijdelijk warmer met lokaal 25 graden. Later in de week begint mogelijk een periode met droger, zonniger en warmer juniweer.

De zomermaand juni verliep tot dusver aan de koele en ronduit wisselvallige kant. In het uiterste noordoosten van het land viel al meer dan 150 millimeter regenwater. In het zuiden en oosten bleven de hoeveelheden, in tegenstelling tot vorige maand, tot nu toe beperkt. Deze week worden de regenmeters op de meeste plaatsen weer behoorlijk aangevuld, want we krijgen geregeld met buien te maken.

Er is deze week geregeld kans op buien, behalve op woensdag. Maandag zijn er vooral in de kustprovincies flinke zonnige perioden, terwijl landinwaarts meer wolken aanwezig zijn en ’s middags kom in het zuidoosten een aantal buien voor.

Dinsdag kent ook een aardige start met flink wat ruimte voor de zon, maar later volgt vanuit het zuiden een gebied met buien. Het is nog niet helemaal zeker wanneer dit gebied overtrekt en of het hele land met buien te maken krijgt. Zowel maandag als dinsdag wordt het 19 tot 21 graden.

Woensdag beste dag, krachtige zon
Op woensdag blijft het overal droog met een mix van zon en sluierwolken. Met maxima van 18 tot 22 graden is het in het zonnetje heerlijk weer om wat te ondernemen. Bovendien staat er weinig wind uit een noordelijke richting. De zon schijnt met UV-Index 5-6 en dat betekent dat een onbeschermde huid redelijk snel kan verbranden.

Lokaal zomers warm
Donderdag wordt een warme junidag met landinwaarts mogelijk zomerse temperaturen van 25 graden of meer. Er is flink wat ruimte voor de zon en een groot gedeelte van de dag is het droog. Later op de dag neemt de kans op stevige regen- en onweersbuien vanuit het zuiden toe. Waarschijnlijk kan dan weer veel regenwater in korte tijd vallen. Vrijdag verloopt buiig en mogelijk een stuk minder warm. Daarna neemt de kans op een droger, warmer en zonniger weertype toe.

Bron
Weeronline
Back to top button