fbpx
8.5 C
Delfzijl
maandag 17 februari 2020
Home Weer en natuur Weekendweer: zondag beste dag van het weekend

Weekendweer: zondag beste dag van het weekend

Nederland – Het weer kent dit weekend twee gezichten. Zaterdag verloopt nat met geruime tijd regen, maar zondag blijft het op een enkele bui na droog. Bovendien schijnt dan geregeld de zon. De temperatuur ligt op beide dagen rond 14 graden. Vandaag is het nog onstuimig herfstweer. Er trekken buien over het land en daarbij is kans op onweer, hagel en (zware) windstoten tot 85 km/uur.

Het wisselvallige weerbeeld van de laatste tijd houdt ook dit weekend aan. Zaterdag zorgt een storing voor geruime tijd regen en motregen. Het is dan overwegend bewolkt en ruimte voor de zon is er niet of nauwelijks. Misschien dat het tegen de avond in het zuidwesten wat kan opklaren. Met 14 graden is de middagtemperatuur normaal voor de tijd van het jaar. De wind waait uit het zuiden en is zwak tot matig. In de ochtend is de wind rond het IJsselmeer en bij de Wadden nog vrij krachtig.

Zondag ziet het weerbeeld er een stuk vriendelijker uit. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook nog stapelwolken. Verspreid over het land zijn enkele buien mogelijk, maar op veel plaatsen blijft het droog. Vooral in de westelijke helft lijkt het prima weer te worden. De zwakke tot matige zuidenwind wordt in de middag westelijk en neemt verder in kracht af. De temperatuur stijgt wederom naar 14 graden. Prima weer voor een lekkere (bos)wandeling!

Vandaag onstuimig herfstweer
Vandaag zien we de zon geregeld schijnen, maar er trekken ook met regelmaat buien over het land. Daarbij is kans op onweer, hagel en (zware) windstoten. Vooral in de kustgebieden kan de wind uithalen naar zo’n 85 km/uur. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustgebieden. De temperatuur stijgt naar 14-15 graden in de kustgebieden en naar 16 graden in het binnenland. In het zuidoosten kan het lokaal 17 graden worden.

Na het weekend gaat een hogedrukgebied ons weer bepalen. De neerslagkansen nemen duidelijk af en de zon gaat geregeld schijnen. In de nacht en (vroege) ochtend neemt de kans op mist toe en vooral landinwaarts kan het lang duren voordat de grijzigheid is verdwenen. De middagtemperatuur stijgt naar 13-15 graden. Vooral landinwaarts kan het kwik, bij flink wat zon, op sommige dagen wat hoger uitkomen.

Kortom: prima weer om er in de herfstvakantie voor de regio’s noord en midden op uit te trekken.

Advertenties
Advertenties