fbpx
8.5 C
Delfzijl
maandag 17 februari 2020
Home Weer en natuur Weekendweer: zaterdag regionaal 20 graden

Weekendweer: zaterdag regionaal 20 graden

Nederland – Dit weekend kan er genoten worden van prima herfstweer. Zaterdag is het met maxima van 16-20 graden zeer zacht voor de tijd van het jaar. Vooral in het zuidoosten is het vrij zonnig. In de nacht naar zondag luidt een regengebied koeler weer in met na het weekend kans op nachtvorst.

Zaterdag is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Het wordt een graad of 16 op de Wadden tot regionaal 20 in het zuiden en zuidoosten van het land. Normaal wordt het eind oktober 12-13 graden. Het is prima weer om eropuit te trekken. Zeker in het zuidoosten schijnt de zon volop. In het noordwesten komt meer bewolking voor en is kans op een spat regen. Er staat nog wel een een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind (4-5 Bft). Aan zee is het lekker uitwaaien bij een soms krachtige wind (6 Bft.).

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag neemt de bewolking toe en trekt een regengebied over het land. Precies tijdens het verzetten van de klok draait de wind van zuidwest naar noordwest en wordt het gevoelig kouder.

Zondag enkele graden koeler
Zondagochtend trekt de regen geleidelijk naar het zuidoosten weg. In Zuid-Limburg blijft tot en met de middag kans op regen en is het overwegend bewolkt. In de rest van het land bestaat het weerbeeld uit stapelwolken, sluierwolken en wat zon. De meeste zon is voor het noordwesten. Het wordt 13 graden op de Wadden tot 15 in het zuidoosten.

Zondagavond en in de nacht naar maandag neemt de wind sterk in kracht af. Het klaart breed op en daardoor koelt het flink af. De minima komen uit op +1 graad in het oosten en zuidoosten tot +6 graden in de kustgebieden. Boven de zandgronden in Brabant, Limburg, de Achterhoek en Twente kan het lokaal vriezen. Bovendien kan in de koudste gebieden plaatselijk mist ontstaan. Ook de daaropvolgende nachten is kans op nachtvorst.

Advertenties
Advertenties