Weekendweer: zacht, vooral zaterdag een tijd droog

Nederland – Het weekend verloopt met 10 tot 12 graden vrij zacht. Zaterdag is het een tijd droog en kan de zon even schijnen. Later volgt regen en ook zondag kunnen we perioden met regen verwachten. Daarbij staat een matige en in de kustprovincies vrij krachtige zuidenwind.

Zaterdag is het prima weer om eropuit te trekken. Er zijn wel veel wolkenvelden, maar midden op de dag kan regionaal best de zon even schijnen. Door sluierbewolking is de zon alleen niet zo fel. Het is lange tijd droog en daarmee is het heel aardig weer. Ook omdat de temperatuur naar 11 of 12 graden stijgt. Daarmee is het 5 à 6 graden warmer dan gemiddeld in januari. Er staat een matige en in de kustprovincies vrij krachtige zuidenwind. Later in de middag neemt in het westen en zuidwesten de kans op wat regen toe en in de avond kan het in het hele land van tijd tot tijd licht regenen.

Wisselvallige zondag
Zondag is de kans op regen groter. Wanneer het in welke delen van het land regent is op voorhand niet te zeggen, maar tijdens de ochtenduren is de grootste kans op droge perioden. Met name vanaf de namiddag kan het enige tijd stevig gaan regenen vanuit het zuiden. Het wordt dus een dag om de regenradar goed in de gaten te houden als je de meeste regen wil ontlopen.

Ook zondag staat er een matige zuid- tot zuidwestenwind, die langs de kust later op de dag af en toe vrij krachtig kan worden. De middagtemperatuur komt uit rond 10 graden aan zee tot 12 graden in het zuidoosten.

Vooral vrijdagmiddag zon
Vanochtend trekt een buiengebied over het land en is het regionaal nat, maar vanmiddag is het zo goed als droog en zijn er zonnige perioden. Met 10 à 11 graden is het even zacht als in het weekend.

Bron
Weeronline
Back to top button