Weekendweer: goed toeven bij evenementen en festivals

Nederland – Tijdens het weekend verbetert het weer. Zaterdag trekken nog geregeld wolkenvelden over en is de temperatuur door een matige noordenwind vrij normaal met 20 tot 24 graden. De zondag verloopt een stuk zonniger en ook een fractie warmer. Het blijft droog en dat maakt het ideaal weer voor festivals en evenementen.

Vrijdag is het nog licht wisselvallig met vooral aan het begin van de dag enkele lokale buien. Vanuit het westen wordt het droger en breekt de zon door. In de namiddag en avond is het nog een tijd flink zonnig. Al daalt de temperatuur door een noordelijke wind wel snel onder 20 graden.

Geregeld zon, maar niet extreem heet
De nacht naar zaterdag verloopt met brede opklaringen en weinig wind. Het koelt sterk af en zaterdagochtend is het vrij fris. Een vroeg hardlooprondje of een wandeling met de hond gaat gepaard met temperaturen tussen 10 en 15 graden. Overdag schijnt de zon geregeld, maar met een noordelijke windrichting worden geregeld wolkenvelden aangevoerd waar de zon een tijd schuil achter kan gaan. Het zuiden maakt de grootste kans op lange zonnige perioden, al kunnen hier wel stapelwolken ontstaan. De temperatuur komt uit tussen 20 graden in het noorden en 24 in het zuiden.

Ideaal evenementenweer
Zondag heeft de zon een grote rol in het weerbeeld en is het nog een fractie warmer. Beide weekenddagen verlopen droog. Dat maakt het geschikt weer voor buitenevenementen en festivals. De Amsterdam Pride kan rekenen op temperaturen van 23 graden. Dieper landinwaarts is het nog wat warmer. De Deventer Boekenmarkt maakt kans op zomerse temperaturen van 25 graden. Het uiterste noorden blijft wel gevoelig voor bewolking. De Sneekweek trapt af met temperaturen rond 20 graden. Zondag waait het met 3 Beaufort iets minder hard. Het watersportweercijfer daalt van een 7 naar een 6.

Opmars van de temperatuur
Na het weekend blijft het flink zonnig. Door een verandering van de windrichting van het noorden naar het oosten zit de temperatuur in de lift. Na maandag kan het regionaal weer tropisch worden met 30 graden of meer als maximumtemperatuur.

Bron
Weeronline
Back to top button