fbpx
7 C
Delfzijl
zaterdag 26 september 2020
Home Algemeen Weekendschool Petje af Hogeland gaat internationaal

Weekendschool Petje af Hogeland gaat internationaal

Haren – Samen met EDR en Praktitrans heeft weekendschool Petje af Hogeland een Duits traject aan het programma van de school toegevoegd.

In Duitsland wordt Nederlands geoefend en in Nederland, Duits. Petje af Hogeland had als eerste de eer om de Duitse kinderen te tracteren met een kijkje achter de schermen bij het beroep van  hovenier. Dit op een prachtige locatie, de Hortus in Haren.

Dat het een miezerige dag was, daar hebben we geen kind over gehoord. Zeiden de begeleiders uit Duitsland. Ze kregen zelf het compliment dat de Hortus leuker was dan gamen.

De rondleiding werd in het Duits gegeven door Martin Knol en Pieter Beekman, soms moesten er wat kleine woorden vertaald worden door de tolk Caroline van praktitrans.

In de pauze hadden de stagiairs een Nederlands/Duits levend memoryspel met de kinderen gedaan. De woorden en kinderen moesten bij elkaar gezocht worden. Tijdens de lunch werden de Petje af Hogeland kids verrast met een cheque van 500 euro van Kiwanis waarmee ze ook het komende jaar weer lunches kunnen verzorgen tijdens de 28 zondagen van het beroepsgerichte programma.