23.1 C
Delfzijl
27 juli 2021 14:47

Weekendschool Petje af Hogeland bevalt

spot_img

Loppersum – Weekendschool Petje Af Hogeland draait nu twee maanden, twaalf leerlingen zijn in september gestart op de verschillende locaties van onderwijsgroep Marenland in Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

De kinderen hebben zelf een jaarprogramma gemaakt om zich te kunnen oriënteren op leuke beroepen. De twee coaches helpen ze hierbij. Zo leren ze onder andere om kritisch te zijn, goede vragen te stellen en ‘best of all’, als je iets wilt bereiken dan zul je er iets voor moeten doen.

Zo presenteren de kinderen eens per maand aan hun ouders wat ze bij Petje Af hebben geleerd en na twee maanden maakt één van de leerlingen hier een persbericht van.

Lees hier onder het bericht geschreven door enthousiaste leerling van Petje af Hogeland Jasmijn de Boer(11):

We hebben alweer het tweede blok afgerond, het blok design. We hebben hier heel veel beroepen geleerd zoals architect die gebouwen ontwerpt en een designer die heel veel dingen inricht. En allemaal beroepen in het museum.

De eerste zondag, 4 november van het blok kwam er een gastdocent op bezoek, Dineke Kok, ze geeft les in media vormgeving, we hebben met haar geknutseld en geleerd daar verschillende materialen bij te gebruiken. Het was heel gezellig.

Dinsdag 6 november  zijn we naar André Kuipers geweest, dat was eigenlijk een soort van extra petje af dag want één van de kinderen (Sebbe 10 jaar) wilde graag naar André Kuipers want hij wil later naar Mars.  André Kuipers gaf een lezing op de bedrijvenbeurs, dus toen zijn we er met een paar kinderen heen geweest.  André Kuipers had een lezing gegeven over hoe het in de ruimte is en de reis er naar toe.

De zondag daarna, zondag 11 november zijn we naar het Doe Museum in Veendam geweest en hebben we daar bouwwerken van lego gemaakt, een speurtocht gedaan en een race gedaan op houten paarden. Toen we waren uitgespeeld in het Doe Museum gingen we naar Kalvijn, dat is een bekende youtuber. Daar hebben we ongeveer 70 minuten in de rij gestaan maar toen hadden we wel een handtekening en een foto, dus we waren geslaagd.

De zondag daarna, dus de derde keer van het blok  gingen we naar een wonen en co beurs in de Martini Plaza in Groningen. Daar hadden we even rondgelopen, even wat gekeken en een paar woon folders meegenomen om later die middag met de woonfolders te knippen en plakken en gingen we moodboards maken. Daarna hebben we allemaal nog een presentatie aan alle ouders gegeven over wat wij vinden van petje af.

De laatste zondag van dit blok gingen we met de trein naar het Groninger Museum, daar kregen we een rondleiding en mochten we even zelf rondkijken. Het was echt heel gezellig en toen we waren uitgekeken bij het Groninger Museum, gingen we weer naar de trein om weer naar huis te rijden. Ik heb nu al weer zin in de volgende keer!

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten