fbpx

Weekendschool Petje Af Eemsdelta te gast bij jeugdagenten Eemsdelta

Delfzijl – Achter de schermen kijken bij de politie, dat mag niet iedereen afgelopen zondag mochten de kinderen van Weekendschool Petje af Eemsdelta dit wel. De kinderen maakten kennis met agenten Niels en Olger, uit het team van jeugdagenten Eemsdelta.

De dag begon met veel informatie, weetjes en vragen. De kinderen leerden over het beroep als agent, de rangen en de opleiding. Er werd uitgelegd wat de agenten allemaal bij zich hebben om hun werk te kunnen doen en de kinderen mochten zelf ervaren hoe zwaar de kogelwerende vesten eigenlijk zijn.

Bij Petje af Eemsdelta ontdekken kinderen tijdens 28 zondagen in het jaar hun eigen talenten en kwaliteiten, het was dan ook een waardevolle les om de agenten te horen vertellen over hún passie voor politiewerk en welke eigenschappen zij voor hun werk nodig hebben.

Een mooie boodschap voor de kinderen om vooral door te zetten als je echt iets wilt. De agenten vertelden dat ook hun weg naar hun huidige baan niet altijd vanzelf was gegaan, maar ze nu wel het werk doen dat ze allebei van jongs af aan al graag wilden doen.

Na een hoop vragen over het werk en de persoonlijke ervaringen kregen de kinderen een rondleiding op het bureau in Delfzijl. De voertuigen, de cellen, de verhoorkamer en meer mochten de kinderen van dichtbij bekijken.

Ook werd er natuurlijk even “geblazen” voor alcohol en mochten de zwaailichten getest.

Na een zeer geslaagde dag hadden de kinderen toch wel een hoop nieuwe dingen geleerd. Zoals dat meldingen via codes verlopen en in Nederland de foto’s niet met een bordje met een nummer worden gemaakt, maar ook dat de agenten een heel hecht team vormen door de vele dingen die ze tijdens het werk zien en meemaken. Twee van de jonge dames uit de groep wisten het nu in ieder geval zeker, zij willen bij de politie.

Back to top button