Weekendschool Petje af Eemsdelta sluit af met diploma uitreiking

Holwierde – Weekendschool Petje af Eemsdelta sloot zondag het jaar 2020-2021 af met de diploma uitreiking. Ondanks corona, hebben de kinderen een hoop nieuwe ervaringen kunnen opdoen zoals kennismaking met uniform beroepen, techniek, talenten ontdekken en een netwerk opbouwen.

Tijdens fysieke en online bijeenkomsten hebben de kinderen gedurende het jaar onder andere leren programmeren, gehoord over plastic afval en het werk van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en hebben ze samen met de ouders en broertjes en zusjes een online kookworkshop gedaan.

Gastdocenten
De gastdocenten deden hierbij veel moeite om ook online leuke en interactieve gastlessen te verzorgen.
Wanneer nodig ontvingen de kinderen van te voren materialen, werden er online rondleidingen gegeven en was er alle tijd en ruimte voor de verhalen en natuurlijk de vragen van de kinderen.

Gedurende dit alles werd er samen met de kinderen gekeken of er talenten en kwaliteiten werden ontdekt. Voor alle kinderen geldt dat er grenzen zijn verlegd en hun wereld is vergroot.

Tijdens het zelf organiseren van een gastles, mét zoektocht naar een gastdocent, schrijven voor de sociale media etcetera, maar ook tijdens debatlessen, geluklessen en een workshop Nieuwsgierig denken, leerden de kinderen om zich te uitten en initiatief en leiding te nemen.

Gelukkig waren de kinderen, tussen de online lessen door, ook welkom bij bijvoorbeeld Dojo Kyocho en Rugbyclub Phoenix voor een sportieve middag.

Het was een uitdaging om de kinderen online geboeid te houden, maar zoals bleek tijdens de diploma uitreiking… de kinderen kijken terug op mooie ervaringen. Sebbe, Wilrik en Jurre namen zondag als eerste Petje af-gestudeerde deelnemers afscheid. Zij hebben het drie jarig traject met een gouden diploma afgerond.

Doel van Petje af Eemsdelta geslaagd
Het doel van Petje af Eemsdelta, de wereld van kinderen vergroten door ervaringen en daarmee hun kansen voor de toekomst vergroten, is afgelopen jaar dan ook weer geslaagd.

Voor alle kinderen tussen de 10-14 jaar die het leuk lijkt om te leren over beroepen, interessante mensen te ontmoeten en vooral eigen talenten te ontdekken. In september start het nieuwe jaar. Opgeven kan via www.petjeaf.nl

Voor het komende jaar zijn er al mooie samenwerkingen in de maak met Biblionet Groningen voor de Kinderboekenweek en met Stichting MOVE en DeClick. Samen met Eemshaven.info wordt gekeken hoe lokale ondernemers met lokale kinderen kunnen worden verbonden.

Back to top button