fbpx
dinsdag 30 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Weekend weer: zeer zacht decemberweer

Nederland – Het weekend weer ziet er licht wisselvallig uit met behalve wat zon ook soms wat lichte regen. Een verregend weekend wordt niet verwacht. Wel is het erg zacht voor de tweede helft van december met temperaturen van 10-12 graden. Zaterdag kan het in het zuidoosten zelfs 13 graden worden.

De temperatuur steeg afgelopen week vaak naar dubbele cijfers en daar komt dit weekend geen verandering in. Sterker nog: het wordt zelfs nog wat zachter dan voorgaande dagen met zaterdag temperaturen van 11-12 graden. In het zuidoosten zijn waarden tot 13 graden mogelijk. Normaal is het in deze tijd van het jaar 5 tot 7 graden. Het zeer zachte weer wordt met een stevige zuidenwind aangevoerd uit het zuiden van Europa. De wind is matig en in de kustgebieden (vrij) krachtig.

Toenemende kans op wat lichte regen
Het weerbeeld laat zaterdag eerst wat zon zien, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe en aan het eind van de ochtend valt in Zeeland wat lichte regen. In het oosten blijft het nog een tijd droog met wat zon, maar in de middag stijgt ook daar de kans op wat regen. Over het algemeen is het prima weer voor een wandeling. Daarbij is een poncho of paraplu handig, maar sjaal en handschoenen kunnen thuisgelaten worden.

In de nacht naar zondag is het bewolkt en koelt het nauwelijks af. De minima liggen rond 8 graden en daarmee is het zelfs zachter dan wat normaal is overdag. Zondag start de dag met vrij veel bewolking. In de middag breekt vanuit het westen de zon geleidelijk door. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog, maar het westen maakt later op de dag kans op een enkele bui. Het is opnieuw erg zacht met 10 graden in het noorden en 12 in het zuiden. De wind is matig en aan zee (vrij) krachtig en komt uit het zuiden tot zuidwesten.

Geen temperatuurrecords

Met 11-13 graden is het weliswaar zeer zacht voor december, maar er worden geen temperatuurrecords verwacht. Vijf jaar geleden werd het, tijdens de voorjaarsdecember, op 19 december op veel plaatsen 15 graden. Overigens was het ook vorig jaar op zeer zacht met in Maastricht op 19 december 15,4 graden. Op 20 december 2019 deed Ell het met 14,5 en Eindhoven met 14,2 graden dunnetjes over.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer