Weekend weer: zacht met op zondag wind en regen

Nederland – Het weer laat dit weekend hoge temperaturen zien met op zaterdag 13-16 graden en zondag is het nog iets warmer. In het zuidoosten kan het zelfs 17 graden worden. Zaterdag is het op veel plaatsen droog en kan ’s middags de zon doorbreken. Zondag kunnen we juist in de middag veel wind verwachten en trekken stevige buien over het land.

Zaterdag is de beste dag als je lekker naar buiten wil zonder dat je moet opletten of er buien aankomen. De kans op regen is dan klein en beperkt zich tot kortstondig wat licht gespetter in de westelijke provincies. In het binnenland blijft het op de meeste plaatsen geheel droog en kan de zon in de middag flink schijnen. Met maxima van 13 graden in het noorden tot 16 graden in het zuidoosten is het zeer zacht voor de tijd van het jaar. Deze temperaturen flirten zelf met recordwaarden voor 14 november.

Onstuimig en nat
Zondag zullen we merken dat het herfst is. Vooral in de middag kan het stevig regenen. Er steekt een vrij krachtige zuidwestenwind op. In de kustgebieden is het erg onstuimig met een krachtige wind en aan zee gaat het hard waaien. Dicht bij zee kunnen (zware) windstoten voorkomen van zo’n 75 km/uur en aan de noordwestkust kan de wind pieken naar ruim 80 km/uur. Ondanks het herfstachtige weer wordt het zacht novemberweer met 14-15 graden aan de kust, 16 graden in het binnenland en in het zuidoosten kan het zelfs 17 graden worden. Voor november is dat best bijzonder.

Uitstekend weer landelijke intocht Sinterklaas
Helaas verloopt de intocht van de Sint dit jaar zonder toeschouwers. Het is namelijk prima weer om gezellig langs de route te wachten totdat de goedheiligman langs zou komen. Zondag gaat de Sint naar de hoofdstad en ook daar wacht hem geen groot publiek. Het kan dan af en toe regenen, maar de stevige buien zullen pas later op de dag volgen.

Back to top button