fbpx
9.9 C
Delfzijl
dinsdag 26 mei 2020
Home Weer en natuur Weekend onstuimig met zware windstoten

Weekend onstuimig met zware windstoten

Nederland – Het weekend staat weer voor de deur en opnieuw wordt het onstuimig. Tot storm komt het waarschijnlijk niet, maar er zijn wel opnieuw zware windstoten mogelijk, ditmaal tot 90 km/uur. Het is zeer zacht met op schrikkelzaterdag een middagtemperatuur van 11-14 graden. Maart start wisselvallig met op zondag wolken, soms zon en buien. De temperatuur ligt tussen 7 en 10 graden en dat is vrij normaal voor begin maart.

Na drie zondagen op rij met windkracht 9, is het ook dit weekend weer onstuimig. Een zware storm trekt over de Britse Eilanden en veroorzaakt daar opnieuw veel wind. Nederland krijgt waarschijnlijk geen storm, maar wel weer veel wind.

Zaterdag is het bewolkt en in de ochtend schijnt hier en daar de zon. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en in de middag volgt enige tijd regen. De wind waait matig tot krachtig uit het zuiden tot zuidwesten. In de loop van de dag neemt de wind toe en in de middag waait het vrij krachtig en aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. De wind is vlagerig met overal in het land windstoten van 60-70 km/uur en tijdelijk tot 80 km/uur. Aan zee en op de Wadden zijn zware windstoten van 80 tot 90 km/uur mogelijk. Ook in de Limburgse heuvels zijn zware windstoten tot tegen de 90 km/uur mogelijk.

De temperatuur stijgt naar 10-11 graden in het noordelijk- en westelijk kustgebied en naar 12-13 graden in de rest van het land. In het oosten kan het lokaal bijna 14 graden worden.

Maart start wisselvallig
Zondag start de meteorologische lente. Het weerbeeld is enigszins herfstachtig met buien. In het noorden en westen is de buienkans groter dan in het oosten en zuiden. Bij buien is kans op zware windstoten van 75-80 km/uur. De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en is (vrij) krachtig boven land en hard tot stormachtig aan zee. Wel neemt de wind gedurende de dag geleidelijk in kracht af. De temperatuur is met 8-10 graden wat lager dan zaterdag.

Volgende week blijft het wisselvallig met een mix van zon, wolken en buien. De middagtemperatuur ligt tussen 7 en 9 graden en in de nacht daalt het kwik naar 0-4 graden. De wind is minder nadrukkelijk aanwezig dan tijdens het weekend.

Advertenties