4.7 C
Delfzijl
26 februari 2021 10:41

Weekend onstuimig en wisselvallig

Nederland – Dit weekend is het volop herfst! Precies bij het begin van november slaat het weer compleet om. Terwijl het afgelopen dagen nog rustig en koud was, is het dit weekend onstuimig weer met flink wat wind. Het waait niet alleen, ook trekken buien over het land. Door het herfstachtige weer waaien veel blaadjes van de bomen, wat tot overlast kan leiden.

De herfstachtige periode begint vandaag met perioden van lichte regen of motregen. Daarbij is het overwegend bewolkt en vooral in de ochtend koud met 2-8 graden. In het noordoosten vriest het aan het begin van de ochtend nog een beetje. De wind komt uit het zuiden tot zuidoosten en blaast langzaam zachtere lucht naar Nederland. Daardoor wordt de maximumtemperatuur pas in de loop van de avond bereikt. Het is dan 11 graden in het noordoosten tot 14 in het zuidwesten.

Weekend brengt zacht, onstuimig en wisselvallig weer
Zaterdag is het zacht voor de tijd van het jaar. Het wordt maximaal 14 à 15 graden, terwijl temperaturen van 11-12 graden begin november gebruikelijk zijn. Het is een overwegend grijze dag met enkele buien die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. ’s Middags kan de zon ook even doorbreken en neemt de kans op buien in het binnenland iets af.

De bladeren waaien zaterdag massaal van de bomen. Door het koude weer met vorst van afgelopen dagen zijn veel blaadjes verkleurd. Wind en regen zorgen ervoor dat de bladeren makkelijk van de takken geblazen worden. In het binnenland waait het matig tot vrij krachtig en aan de kust is de zuidwester krachtig tot hard (6-7 Bft.).

Winderig herfstweer houdt aan
Ook zondag speelt de wind een hoofdrol en waait het stevig. Buien weten ons land wederom te vinden en bewolking heeft de overhand. Voor een kletsnatte dag hoef je niet te vrezen. Er zijn ook lange droge perioden en dan is het prima weer om lekker uit te waaien. Het wordt 12 à 13 graden.

Na het weekend blijft het wisselvallig met regelmatig buien en veel wind. Wel wordt het gedurende de week geleidelijk iets kouder. Door het herfstachtige weer verlopen de ochtend- en avondspits extra druk.

Volg ons op

10,925FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten