fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Weekend met vorst, maar niet echt winters

Nederland – Koude lucht en buien trekken vrijdag en in het weekend over ons land. Vooral vrijdagmiddag is het koud door een stevige wind en perioden met regen. Op de meeste plaatsen is het met 4 of 5 graden net te warm voor natte sneeuw. Alleen in de Limburgse heuvels kan vrijdagavond wat natte sneeuw vallen. In de nachten naar zondag en maandag kan het regionaal vriezen. Plaatselijk kan het glad worden. Zondagmiddag wordt het 3 tot 5 graden. Er zijn dan droge perioden en vooral in de kustprovincies een paar buien met regen en hagel.

Vrijdag valt de neerslag in de ochtend best mee en komen vooral in de kustprovincies enkele buitjes voor. Er steekt een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind op. Aan de kust is de wind krachtig en aan de noordwestkust kan het tijdelijk hard waaien. In de middag kan het op meer plaatsen van tijd tot tijd regenen. De temperatuur ligt daarbij op 5 of 6 graden. De wind maakt beduidend kouder en de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. Hierdoor voelt de regen ijskoud aan je handen.

Zaterdag is het veel rustiger weer met een zwakke tot matige wind. Er komen enkele buien voor en regionaal kan het een tijd droog blijven. Het wordt 4 of 5 graden.

Regionaal vorst
In de nacht naar zondag daalt de temperatuur tot dicht bij het vriespunt en kan het regionaal licht vriezen. Vooral in de kustprovincies is kans op een winterse bui met naast regen ook korrelhagel. Hierdoor is plaatselijke gladheid niet uitgesloten.

Zondag is het koud novemberweer met in de vroege ochtend vorst en in de middag 3 tot 6 graden. Gemiddeld is het de laatste tien dagen van november 7 tot 9 graden. Met een noordwestenwind trekken enkele buien over het land, vooral als je aan de westkust woont kan je er een paar verwachten. Er zijn ook lange droge perioden waarin de zon kan doorbreken. Ook dan ligt de gevoelstemperatuur dicht bij het vriespunt en is een dikke winterjas aan te raden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer