Waterscouts Scouting Fivelgroep Eemsmond nemen 15 april nieuwe lelieschouw in gebruik

Steendam – Op zaterdag 15 april vindt er een speciale gebeurtenis plaats bij de waterscouts van scoutinggroep Fivelgroep Eemsmond Delfzijl. Ze hebben namelijk hun vloot uitgebreid met een nieuwe zeilboot, een zogenaamde ‘lelieschouw’. Deze boot zal worden gedoopt en te water worden gelaten in hun eigen scoutinghaven aan het Schildmeer. Dit is de nieuwe uitvalsbasis van de waterscouts tijdens het zeilseizoen, die in 2022 feestelijk is geopend.

De nieuwe zeilboot is eind vorig jaar aangeschaft omdat het ledental van de waterscouts blijft groeien. De jeugdleden en vrijwilligers hebben hard gewerkt tijdens de wintermaanden om de boot in gereedheid te brengen voor gebruik op het Schildmeer. Om de aankoop en opknapbeurt van de boot te financieren, zijn er verschillende acties georganiseerd, waaronder een loterij.

De lelieschouw zal worden gebruikt door de Wildevaart, de groep jeugdleden van 15 tot 18 jaar. Fivelgroep Eemsmond heeft al een lelieschouw in gebruik voor deze speltak en daarnaast bezitten ze nog enkele lelievletten voor de jongere jeugdleden tot 15 jaar. De doop en te waterlating van de nieuwe lelieschouw is een feestelijke gebeurtenis waar de hele scoutinggroep naar uitkijkt.

De nieuwe lelieschouw wordt 15 april om 14:00 uur feestelijk te water gelaten en gedoopt in de eigen
scoutinghaven van de vereniging aan het Schildmeer.

Back to top button