fbpx
12.3 C
Delfzijl
maandag 28 september 2020
Home Sport Waterpolo dames van Azuro uit Delfzijl kampioen in eigen bad

Waterpolo dames van Azuro uit Delfzijl kampioen in eigen bad

Delfzijl – Zondag 15 april zijn de waterpolo dames van Azuro uit Delfzijl kampioen geworden in de 1e reserve klasse kring Noord. In een onderling duel met de nummer 2 in de competitie, Moby Dick uit Coevorden, hebben de dames door goed en sterk samen te spelen de tegenstander op de knieën gekregen.  De winnaar van dit duel zou kampioen worden en zowel vanuit Coevorden als  vanuit Delfzijl waren vele toeschouwers aanwezig om deze spannende wedstrijd te volgen.

In de eerste periode begon Moby Dick sterk via een midvoor actie, hun sterkste wapen, met 0-1. De Azuro dames lieten zich niet van de wijs brengen en Nienke Kiewiet, Esther van Zanten, Lisa Grashuis en Sanne Scholten wisten de doelpunten te zetten en daarmee de stand te brengen op 4-1. In de laatse deel van de 1e periode wist Coevorden nog 4-2 te maken en direct daarna kon Sylvia Overgauw de 5-2 binnen schieten. Door goed samenspel in de verdediging wisten Mijke Wijnroks en Naomi Cramer de aanvallen af te slaan en de ballen te veroveren. Daarnaast had de keeper Janet Douma met snelle reflexen een aantal van de doorkomende ballen op het doel.

In de 2e periode kwam Moby Dick sterk terug en wist 2 doelpunten te zetten. Sanne Scholten wist ook een doelpunt te zetten waarmee de 2e periode eindigde in 6-4. In de 3e periode was het alle hens aan dek en volop verdedigen en aanvallen. Met meerdere aanvallen en man-meer- situaties wisten de dames van Azuro de stand te bepalen op 10-4. Dit door doelpunten van Sanne Scholten, Sylvia Overgauw, Esther van Zanten en Sieta Muller. Bij 1 van de aanvallende acties werd Sanne helaas geblesseerd en moest de strijd opgeven.

In de laatste periode was het vooral belangrijk om de rust te bewaren en de voorsprong goed te verdedigen. Rosalie Cramer en Marthe Wijnroks wisten met meerdere zwemacties meerdere keren de ballen te veroveren en voor het doel een aantal vrije ballen en strafworpen te verkrijgen. In deze gelijk opgaande periode hebben Sieta Muller en Sylvia Overgauw de doelpunten gezet voor Azuro en wist ook Moby Dick nog 2 doelpunten te zetten. De eindstand van 12-7 was duidelijk in het voordeel van de dames van Azuro.

Met een traditionele duik in het zwembad werd ook de Marcel Cramer geëerd als winnende coach en trainer. De 8e man aan de rand van het bad die de dames meerdere seizoenen heeft voorzien van de tactische tricks en tips die hebben geleid tot 2 kampioenschappen en vele winnende partijen. Op verre afstand in Australië heeft ook speelster Marlies Cramer in spanning de wedstrijd gevolgd.