fbpx
3.2 C
Delfzijl
30 november 2020 21:16

Waterbasketbalteam Saseemsmond heeft nieuwe t-shirts ontvangen

Delfzijl – Het waterbasketbalteam van Saseemsmond heeft in januari 2017 nieuwe t-shirts mogen ontvangen. Dit is mede mogelijk gemaakt door sponsering van : Van Dam Scheepvaartbedrijf uit Spijk.

Het team bestaat uit ongeveer 15 spelers met een beperking. De sport is een combinatie tussen waterpolo en basketbal maar het heeft een eigen karakter. Het spel kan gespeeld worden wanneer twee drijvende waterbaskets op enigerlei wijze op de zwembadvloer verankerd worden.

Deze bestaan elk uit één drijver, een ring met netje en vierstaanders. Het materiaal is speciaal ontworpen voor deze sport. Iedereen met een lichamelijke en geestelijke beperking die kan zwemmen, kan deelnemen aan deze sport. Er zijn gemengde teams qua beperking, leeftijd en geslacht. Het waterbasketbal kent een eigen spelreglement.

Op 18 maart 2017 worden er met nog 5 andere teams uit het Noorden wedstrijden gehouden in zwembad Dubbelslag te Delfzijl. Aanvang is 12.30 uur.

U bent van harte welkom om met deze sport kennis te komen maken.

Volg ons op

10,592FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Coronabesmettingen bij verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl

Delfzijl - Er zijn coronabesmettingen vastgesteld bij een woonafdeling van verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl. Volgens zorg- en welzijnsorganisatie De Hoven, eigenaar van verpleeghuis Vliethoven,...