maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Waterbasketbalteam Saseemsmond heeft nieuwe t-shirts ontvangen

spot_img

Delfzijl – Het waterbasketbalteam van Saseemsmond heeft in januari 2017 nieuwe t-shirts mogen ontvangen. Dit is mede mogelijk gemaakt door sponsering van : Van Dam Scheepvaartbedrijf uit Spijk.

Het team bestaat uit ongeveer 15 spelers met een beperking. De sport is een combinatie tussen waterpolo en basketbal maar het heeft een eigen karakter. Het spel kan gespeeld worden wanneer twee drijvende waterbaskets op enigerlei wijze op de zwembadvloer verankerd worden.

Deze bestaan elk uit één drijver, een ring met netje en vierstaanders. Het materiaal is speciaal ontworpen voor deze sport. Iedereen met een lichamelijke en geestelijke beperking die kan zwemmen, kan deelnemen aan deze sport. Er zijn gemengde teams qua beperking, leeftijd en geslacht. Het waterbasketbal kent een eigen spelreglement.

Op 18 maart 2017 worden er met nog 5 andere teams uit het Noorden wedstrijden gehouden in zwembad Dubbelslag te Delfzijl. Aanvang is 12.30 uur.

U bent van harte welkom om met deze sport kennis te komen maken.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...