Wat zijn de beste materialen voor een wijnkelder?

Nederland – Een wijnkelder installeren is heel leuk, maar kan ook voor veel hoofdpijn zorgen. Je moet je bezighouden met allerlei zaken zoals budget, afmetingen van de wijn kast, en hoe je alles veilig en wel afhandelt. Een van dat soort zaken is het materiaal van je wijnkelder kiezen. Je moet namelijk zoeken naar een materiaal dat past bij je huis, goed is om wijn op te bewaren en iets wat kwalitatief goed is. Om die taak te versimpelen staan in dit artikel een paar materialen waar je niet mis mee kan gaan. Je kan dan zelf aan de hand van dit artikel kijken welk materiaal het beste past bij jouw situatie en je kelder zo compleet maken.

Redwood hout
Redwood hout is een van de beste keuzes voor in je wijnkelder. Wijn moet namelijk in een koele omgeving bewaard worden. redwood bomen zijn te vinden koele, vochtige bossen. Dit maakt ze perfect voor wijn gerelateerde zaken. Ook is Redwood hout heel mooi en gaat het samen met de meeste moderne en oudere huizen. Als kers op de taart is dit hout ook heel betaalbaar. Zo heb je een mooie en betaalbare houtsoort, die ideaal is voor het bewaren van wijn. Een houtsoort die beter past in een wijnkelder gaat moeilijk te vinden zijn. Ook is redwood hout heel weerbaar tegen rot, en gaat het een stuk langer mee dan andere houtsoorten. Dit is vooral belangrijk omdat de wijnkelder een redelijk koude en vochtige omgeving is. Dit zal vaak al snel een effect hebben op andere houtsoorten.

Mahonie hout
Mahonie hout staat nek aan nek met redwood. Net zoals redwood is mahoniehout te vinden in koele en vochtige omgevingen. Mahonie hout is toch nog iets luxer, beide in kwaliteit en kleur. Deze houtsoort heeft namelijk een diepe, donkere kleur die heel goed samen gaan met moderne huizen en installaties zoals ingebouwde wijnkoelkasten. De reden dat dit toch nog iets onder Redwood staat is omdat, vanwege de hogere luxe, de prijs ook een stuk hoger ligt dan bij Redwood. Dit zorgt ervoor dat Mahonie vooral een keuze is voor mensen met een breder budget terwijl Redwood eigenlijk voor iedereen toegankelijk is voor gebruik. Mocht je dus met een breed budget werken en een mooie wijnkoelkast hebben aangeschaft, is Mahoniehout de beste keuze voor jou!

Eikenhout
Eikenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten voor alle soort projecten. Het is dus geen verrassing dat eikenhout ook een plek weet te vinden op deze lijst. Dit komt vooral omdat eikenhout een groot aanbod aan natuurlijke kleuren biedt, wat het laat werken met veel verschillende wijnkelder idee├źn. De geur van eikenhout is een ander punt die het een plek geeft in dit artikel. Eikenhout heeft namelijk een geur die goed samengaat met wijn. Net als redwood is eikenhout goed te betalen, deels omdat het zo groot is in aanbod. Het enige nadeel dat eikenhout heeft is dat het best zwaar is, wat het niet alleen lastig maakt voor installatie, maar het zorgt ook voor problemen als je het aan de muur wilt hangen. Je zal dan misschien extra support moeten regelen voor de plank zodat het blijft staan. Toch kan deze stevigheid voordelig uitpakken, omdat je het namelijk wilt gebruiken voor wijn. Je bent er dan verzekerd van dat de plank niet spontaan breekt en je hele collectie vernietigd wordt.

Back to top button