Warmer en droger weer in laatste week meivakantie

Nederland – Het is boffen voor wie volgende week een tweede week meivakantie heeft. In de laatste week van de meivakantie lijkt het beduidend minder nat weer te worden dan deze week. Komende dagen moeten we nog wel even door de zure appel heen bijten, want vrijdag en zaterdag zijn fikse buien met onweer te verwachten.

Komende dagen hebben we met flink wat buien te maken, maar dat weerbeeld lijkt na het weekend te veranderen. De kans op buien neemt af en de zon laat zich weer volop zien. De buienkans is tijdens Dodenherdenking groter dan op Bevrijdingsdag zelf. Met wat geluk blijft het Bevrijdingsdag droog. De dagen daarna verlopen waarschijnlijk geheel droog met flink wat zon. De temperatuurverwachting is onzeker met waarden tussen 12 en 18 graden. Mogelijk kan het later in de week regionaal ruim 20 graden worden.

Tot en met het weekend wisselvallig en fris
Het weerbeeld is deze dagen wisselend. Vooral vrijdag en zaterdag beloven natte dagen te worden met flinke buien. Daarbij is ook onweer en hagel mogelijk. De meeste en felste buien zijn voor het binnenland. De westelijke kustregio’s krijgen de zon geregeld te zien en daar blijft het zeker ‘s middags vaak droog. De temperatuur stijgt naar 12-15 graden en dat is duidelijk lager dan wat gebruikelijk is begin mei. De matige tot vrij krachtige westenwind maakt het er voor het gevoel niet beter op.

Zondag schijnt vaker de zon en blijft het, op een lokale bui in de oostelijke helft na, droog. Met 14-18 graden is het dan weer een stuk aangenamer in de tuin of op het balkon.

Back to top button