fbpx
18.1 C
Delfzijl
woensdag 27 mei 2020
Home Weer en natuur Warme en droge Koningsdag met flink wat zon

Warme en droge Koningsdag met flink wat zon

Nederland – Vandaag wordt de warmste Koningsdag sinds 2014. Bij flink wat zon stijgt de temperatuur naar 16-23 graden. Geleidelijk verschijnt er ook steeds meer bewolking en dat is de voorbode van een wisselvallig weertype dat vanaf morgen op de planning staat. De temperatuur wordt komende dagen ook wat lager.

Op deze Koningsdag, dit jaar Woningsdag, schijnt de zon flink. Er trekken ook wolkenvelden over het land, maar het blijft (vrijwel) overal droog. Een enkele buitje op de Wadden of in het zuidwesten van het land is eind van de dag niet uitgesloten.

De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in het westelijk kustgebied en naar 19-22 graden landinwaarts. In Limburg kan het lokaal 23 graden worden. In het Waddengebied wordt het 15-16 graden. In de loop van de middag daalt de temperatuur vanuit het westen enkele graden.

Warmste Koningsdag
Voor de zevende maal vieren we Koningsdag, maar het kwik steeg nooit eerder naar dergelijke waarden. Tijdens de eerste editie in 2014, overigens toen gevierd op zaterdag 26 april, steeg de temperatuur in De Bilt naar 17,6 graden. In het Limburgse Arcen werd het toen 19,5 graden. De edities daarna waren allemaal kouder met in De Bilt maxima van 11-15 graden. Vorig jaar was bovendien in De Bilt de op één na natste Koninklijke feestdag

Komende dagen wisselvallig
Vanavond en vannacht neemt de bewolking verder toe en later vannacht is in het zuiden en westen kans op wat regen. De komende dagen is het wisselvallig met vrij veel bewolking en elke dag buien of perioden met regen. Toch schijnt ook zo nu en dan de zon. De temperatuur wordt geleidelijk wat lager en ligt veelal tussen 13 en 17 graden. Voor eind april is dat een hele gebruikelijk temperatuur.

Advertenties