fbpx
15.9 C
Delfzijl
maandag 06 juli 2020
Home Algemeen Warm welkom voor nieuwe inwoners van Appingedam

Warm welkom voor nieuwe inwoners van Appingedam

Appingedam – Burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam hebben zaterdag 30 maart 2019 de nieuwe inwoners van de gemeente welkom geheten. Inwoners die het afgelopen jaar in de gemeente zijn komen wonen, waren uitgenodigd voor de bijeenkomst.

In het Raadhuis aan de Wijkstraat werd het gezelschap ontvangen en kennis gemaakt met het college.

Vervolgens was er een introductie over de gemeente, waarbij de belangrijkste thema’s aan de orde kwamen. Onder leiding van de gidsen van de VVV stond er een stadswandeling op het programma. Daar werd volop gebruik van gemaakt.

Betrokken en enthousiast
De gemeente kreeg lovende woorden over het initiatief. Burgemeester Anno Wietze Hiemstra is daar blij mee: “Het voorziet in een behoefte. We vinden het als gemeentebestuur belangrijk dat we onze nieuwe inwoners leren kennen. Het was dan ook een plezierige ochtend en mooi om te zien dat de mensen al zo betrokken en enthousiast zijn over de stad, terwijl ze er nog maar net wonen. Het is een leuke manier om onder het genot van een kopje koffie kennis te maken met elkaar. Er ontstonden spontaan leuke gesprekken tussen de nieuwe Damsters. Het is zeker voor herhaling vatbaar.”

Advertenties