13.7 C
Delfzijl
19 april 2021 20:59

Warm lenteweer tot en met vrijdag

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nederland – Liefhebbers van warm en zonnig lenteweer hebben komende tijd geluk. Tot en met vrijdag zit de lente namelijk stevig in het zadel en zijn veel zon en hoge temperaturen te verwachten. Woensdag, donderdag en vrijdag kan het zelfs 20-24 graden worden! De tuin kan wel wat water gebruiken, want komende week blijft het over het algemeen droog.

Vandaag barst de warme lenteperiode écht los. Het is zonovergoten en in een groot deel van het land kan het 20 graden worden. Bij temperaturen van 20 graden of meer spreken we van een warme dag. Wanneer de grens van 20 graden in De Bilt wordt bereikt, is sprake van een officiële warme dag. De kans op zo’n officiële warme dag in De Bilt is vandaag 80%. Voor 5 april is 20 graden bovendien recordwarm.

In het zuiden wordt het zelfs 22 tot lokaal 23 graden. Daarmee is de eerste lokale warme dag van 2020 een zekerheid. Alleen het uiterste noorden bereikt de grens van 20 graden net niet. Op de Wadden stijgt het kwik naar 18 graden en in de Kop van Noord-Holland, Friesland en Groningen komen de maxima op ruim 19 graden uit.

Van het warme en stralend zonnige lenteweer geniet je het beste in je eigen tuin of op je balkon. Zeker uit de wind en in de zon is het met een T-shirt, korte broek of rok zeer aangenaam. Wanneer je lang in de zon zit is het risico wel groot dat je verbrand. Met zonkracht 4 kan een lichte winterhuid namelijk al na een half uur rood kleuren.

Warm weer zoals vandaag houdt komende week aan
Ook morgen is het zonnig en warm met 18-22 graden. Wel neemt maandagmiddag in het westen de bewolking geleidelijk toe en stijgt later de kans op wat lichte regen. Dit is de enige regen die we deze week kunnen verwachten en de hoeveelheid is ook nog eens erg klein. In het midden en oosten valt maandagavond wat lichte regen. Door het zonnige en warme weer droogt de bodem snel uit. De planten in je tuin kunnen dus wel wat extra water gebruiken.

Dinsdag moet de zon wat wolkenvelden en stapelwolken naast zich dulden en het wordt maximaal 14-20 graden. Dat is nog steeds veel warmer dan de gebruikelijke 10-13 graden voor begin april.

Het vrij warme en zonnige lenteweer houdt daarna nog niet op, integendeel! Woensdag, donderdag en vrijdag schijnt de zon flink. Het kan in het binnenland 19 tot 23 graden worden! Dit zijn temperaturen die normaal zijn voor juli. Voor het gevoel kunnen we dan ook een beetje van de zomer proeven. Smeer je vooral tussen 13 en 15 uur goed in, want de zonkracht is 4 tot 5 en dat betekent dat je na 20-30 minuten kan verbranden. De vooruitzichten naar het Paasweekend laten meer bewolking zien en mogelijk komt het tot een bui. Toch schijnt ook dan de zon en het wordt 15-20 graden. 

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
WonenWonen

Populaire berichten