12.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 23:50

WandelFit met Ommetjes Tocht om de Noord

spot_img

Regio – Wandelen is één van de meest natuurlijke manieren om te (starten met) bewegen. Naast dat het  gezellig is en je veel ziet, is het ook nog eens gezond. Als partner van Tocht om de Noord, organiseert Huis voor de Sport Groningen daarom in mei en juni ‘Tocht om de Noord Ommetjes’ ter voorbereiding op het wandelfestival van het jaar, dat plaats vindt op 28 en 29 september.

Locatie ‘Ommetjes’
De ‘Ommetjes’ vinden plaats in verschillende regio’s. Per regio worden vier Ommetjes georganiseerd. Deze Ommetjes zijn ook voor de beginnende wandelaars interessant, zij moeten wel een uur kunnen doorlopen. U begeeft zich iedere keer door een ander stukje, verrassend Groningen. In ieder ommetje wordt een ander wandelthema onder de aandacht gebracht.

Pronkjewailpad
Ook krijgt u een korte inleiding over het Pronkjewailpad. U wandelt minimaal één avond op het Pronkjewailpad en krijgt daarbij uitleg over de werkwijze van de app en website.

Kosten
De ‘Ommetjes’ worden begeleid door gecertificeerde wandeltrainers. Voor slechts € 20,- volgt u vier wandeltrainingen van één uur en krijgt u alsnog de kans om u in te schrijven voor de Tocht om de Noord. Voorwaarde voor de inschrijving is dat u in ieder geval aan drie van de vier ‘Ommetjes’ meedoet.

Aanmelden
Aanmelden voor de ‘Tocht om de Noord Ommetjes’ kan tot 1 mei via www.hvdsg.nl/ommetjes  Op deze website vindt u ook informatie over tijdstip en exacte startlocaties van de ‘Ommetjes’. De officiële inschrijving voor de Tocht om de Noord is al gesloten, dus op deze manier kunt u trainen en ook nog meedoen! Wees er snel bij, want vol=vol! Bij een te geringe deelname op bepaalde startlocaties zullen regio’s worden samengevoegd.

Adem de sfeer van het industriële erfgoed
Honderden zeeschepen, tientallen scheepswerven, en tientallen karton- en zetmeelfabrieken. We spreken over de Groninger Veenkoloniën van de 19de eeuw. Veel is verdwenen, maar de sporen zijn er nog. Een tweedaagse wandeltocht langs en door oude fabrieken in Groningen die werden opgericht door tientallen ondernemers

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten