Wandelen voor water haalt ruim 18.000 euro op

Appingedam – Rotary Club Eems-Dollard en Rotary Club Appingedam-Delfzijl hebben woensdagochtend in sporthal Eelwerd aan de Opwierderweg in Appingedam een cheque ter waarde van 18.229,95 euro kunnen overhandigen aan de heer Jan van der Steen  van Stichting Kansarmen Sri Lanka. Het bedrag is bijeengebracht met de sponsorloop Wandelen voor Water.

De deelnemende scholen verzamelden zich tussen acht uur en half negen in de sporthal waar de eerst de prijs voor mooiste spandoek, een houten beeldje, werd uitgereikt aan CBS Roemte uit Loppersum. Na de  warming-up begonnen de ongeveer 400 kinderen van de diverse scholen aan de 6 kilometer lange tocht met 6 liter water in een rugzak, zoals veel van hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden doen, die dagelijks ver moeten lopen om water te halen. Ook liep burgemeester Rika Pot en burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl mee.

Wandelen voor Water 2016 wordt gelopen voor de verbetering van watervoorziening en sanitaire faciliteiten door Stichting Kansarmen Sri Lanka. Deze stichting zet zich in voor de armste plattelandsscholen en woongemeenschappen, wees- en bejaardenhuizen. Het geld dat Wandelen voor Water 2016 opbrengt, komt volledig ten goede aan dit doel. Stichting Wilde Ganzen heeft toegezegd de opbrengst met 50% te verhogen.

Deze week doen meer dan 26.000 kinderen van de groepen 7 en 8 van bijna 450 basisscholen uit het gehele land mee aan de sponsorloop.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”586″]

Back to top button