3.2 C
Delfzijl
1 maart 2021 10:39

Waarschuwing voor zware windstoten

Nederland – Het belooft een onstuimige dag te worden. Aan de kust is kans op zware windstoten van 75 km/uur en landinwaarts kan de wind uithalen naar 60 km/uur. Bomen staan op dit moment vol in blad en door de windstoten kunnen kleine takken afbreken. Het verkeer kan hinder ondervinden van de harde en vlagerige wind.

Vanaf het begin van de ochtend neemt de wind in kracht toe en vanmiddag is de zuidwestenwind het meest krachtig. In het binnenland waait het dan matig tot vrij krachtig en in de westelijke kustgebieden krachtig tot hard (windkracht 6-7). Daarbij zijn in het westen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden windstoten mogelijk van circa 75 km/uur. Zeer lokaal kan de wind zelfs even uitschieten naar 80 km/uur.

Ook aan zee in Noord- en Zuid-Holland en op de Wadden is kans op zware windstoten van 75 km/uur. In het binnenland haalt de wind uit naar 50-60 km/uur en in de Randstad mogelijk tot 65 km/uur. In de avond en nacht naar zondag neemt de wind weer af.

Veel wind, maar weinig regen
Hoewel de wind het voor het gevoel herfstachtig maakt, valt het met de regen mee. Er zijn flinke zonnige perioden en door de stevige wind razen stapelwolken over het land. Een lokaal buitje is mogelijk, maar veruit de meeste plekken houden het droog. De enige plekken waar we wat meer regen verwachten zijn het noordwesten en westen. Daar neemt de bewolking in de middag toe en stijgt de kans op regen.

Met maxima van 14 graden in de kustregio’s tot lokaal 18 in het zuidoosten is het kouder dan normaal en door de stevige wind voelt het aan als 10-15 graden. Een gebruikelijke middagtemperatuur voor begin juni is 18-21 graden.

Komende dagen wordt het beduidend minder onstuimig en na het weekend neemt de buienkans af. Toch lijkt het ook komende week niet helemaal droog te blijven. Vanaf de tweede helft van de week loopt de temperatuur weer flink op en liggen de maxima veelal tussen 18 en 23 graden.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten