11.3 C
Delfzijl
12 mei 2021 08:22

Waarschuwing voor onstuimig weer op zaterdag

Nederland – Kampeerders in eigen land opgelet! Het weekend begint met onstuimig weer op zaterdag. Vooral in de tweede helft van de ochtend, middag en aan het begin van de avond wordt veel wind verwacht. In het westen waait het stormachtig en is kans op zware windstoten tot 95 km/uur. Het weerbeeld bestaat uit zon, stapelwolken en enkele buien. Zondag is er meer zon en zijn er minder buien. In de kustgebieden waait het dan nog krachtig. 

Op de camping is het even doorbijten. Vooral in de kustprovincies is het belangrijk dat de scheerlijnen van de tenten stevig vast staan. Wie van plan is om dit weekend op pad te gaan met caravan of aanhanger doet er verstandig aan zaterdagmiddag en -avond de kustregio’s te mijden. Ook watersporters, in vooral het westen en noorden van het land, dienen rekening te houden met zeer veel wind.

Zaterdag aan zee zware windstoten
Morgen is het in de ochtend landinwaarts droog met zon. In het westen komen enkele buien voor en waait al een krachtige zuidwester. De wind neemt gauw in kracht toe en kan soms pieken naar 70-80 km/uur. Aan de kust waait het dan hard tot stormachtig (7-8 Bft.) met kans op zware windstoten tot 95 km/uur.

Stapelwolken en enkele buien trekken in rap tempo over het land en tussendoor schijnt de zon. Door de wind zullen buien heel snel voorbijtrekken. Het wordt 21 graden aan de noordwestkust tot 25 graden in het oosten en zuidoosten.

Zaterdagavond neemt de wind heel geleidelijk in kracht af en in de tweede helft van de avond verdwijnen de zware windstoten. Vooral in het noorden kan een bui voorkomen.

Zondag regelmatig zon
Zondagochtend waait het aan zee eerst nog krachtig (6 Bft.), in de middag neemt de wind af naar matig tot vrij krachtig (4-5 Bft.). Verder is het zondag prima weer met een mix van stapelwolken en zonneschijn. Er kan een lichte bui ontstaan, maar een groot deel van de tijd is het droog. Het wordt ‘s middags 21-24 graden.

Vandaag felle onweersbuien
Deze vrijdag is het broeierig zomerweer en trekken buien over het land. Vanmiddag en aan het begin van de avond is in het zuidoosten kans op stevige onweersbuien. Daarbij zijn veel bliksemontladingen mogelijk en valt veel regen in korte tijd. Omdat de buien zich snel verplaatsen blijft wateroverlast beperkt. 

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten