Waarom je huis verkopen aan opkopers?

Nederland – Steeds vaker krijgen mensen een briefje door de deur van een huizen opkoper, met de vraag om contact op te nemen met de belegger wanneer een huizenbezitter voornemens is het huis te verkopen. Maar waarom zou je een huis verkopen aan een investeerder wanneer de woningmarkt zelfs oververhit is? We sommen enkele mogelijke voordelen voor je op.

Een huizen opkoper vs. tientallen nieuwsgierigen
Veel jonge mensen (doorstromers) vinden het beeld van een huis dat volstaat met geïnteresseerde kopers fantastisch. Tegelijkertijd is dit het schrikbeeld van veel huiseigenaren op leeftijd. Want in deze tijden is het niet gek dat er opeens 100 mensen tussen je persoonlijke eigendommen staan en je huis van top tot teen te bekijken, en veel senioren vinden dit een vreselijk idee. Een ervaren huis opkoper doet geen lastige inspecties, en bovendien bespaar je tientallen vreemde en nieuwsgierige mensen in je huis.

Verkoop aan huizen opkopers verstandig of onverstandig?
Dat ligt helemaal aan je persoonlijke wensen. Wil je echt iedere euro eruit ‘persen’, dan kán het aanbieden op de reguliere markt in bepaalde gevallen interessanter zijn. Huizen opkopers daarentegen weten heel goed wat een huis waard is, en weten dat zij ook met een realistisch bod moeten komen. Zij zullen dit bod wel overwogen doen, want ze willen uiteindelijk het huis wel terug kunnen verdienen.

Huis opkopers schrikken niet van gedateerde woningen
Tegelijkertijd kennen we ook huizen die ondanks de huidige ‘verkopers markt’ slecht of traag verkopen. Zeker wanneer een huis gedateerd is, waardoor de nodige investeringen gedaan moeten worden. Een huis opkoper of belegger weet precies wat de bijkomende kosten worden om de woning weer courant te maken, waardoor deze niet terugdeinst voor een woning in een originele staat.

Hoe werken woning opkopers?
Woning opkopers maken het je in de regel zo makkelijk mogelijk. Ze willen allereerst weten welk huis je aan hen wilt aanbieden, dus het is belangrijk om te delen wat het adres is en je contactgegevens achter te laten. Ook kun je soms alvast een richtprijs delen, wanneer je die al in je gedachten hebt. Het is dan aan de vastgoed opkoper om daarin al dan niet mee te gaan of een tegenaanbieding te doen.

Contact met opkopers van Huizenmarkt.nl
Benieuwd wat de opkopers van Huizenmarkt.nl bieden voor jouw woning? Neem dan contact op via contact@huizenmarkt.nl of bel direct 020 – 210 1516. Een voordeel van Huizenmarkt.nl is dat men zonder ontbindende voorwaarden koopt, en bovendien alle noodzakelijke kosten zoals notariskosten voor haar rekening neemt.

Back to top button