8.1 C
Delfzijl
19 april 2021 01:02

Waarderingsprijs de DamSTER uitgereikt

ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Vaker kopenVaker kopen
StudieboekenStudieboeken

Appingedam – Nico Torrenga, de opleidingscommissie van DSHO en SEA, Manege de Veenhoeve en judoka Tom Boneschansker zijn de winnaars van waarderingsprijs de DamSTER. De onderscheidingen werden donderdag 9 januari 2020 uitgereikt tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Appingedam en de Horecavereniging Appingedam in Multifunctioneel Centrum Kabzeël. De jury heeft uit alle nominaties, unaniem en in elke categorie, een winnaar gekozen.

Motivering jury

Nico Torrenga (categorie persoon)
Nico is sinds 2015 schrijver van blijspelen en kluchten in de Groningse taal. Naast het schrijven van toneelstukken schrijft Torrenga ook Grunniger verhoalen. In de Pervinzioale Grunneger schriefwedstried heeft hij het afgelopen jaar de eerste prijs gewonnen in de categorie Proza (18+), met zijn verhaal Verwoarlozen. De jury van de schriefwedstried vindt dat Torrenga een serieus onderwerp te pakken heeft, waarbij hij met rake zinnen en op een originele manier een complete familiegeschiedenis blootlegt. De jury van de DamSTER is onder de indruk van de schrijfkunst van Nico Torrenga. Nico heeft in de loop der jaren al veel toneelstukken geschreven. Hij zet daarmee de Groninger taal in de spotlights. Zijn boek Tied veur dieverdoatsie geeft een prachtig beeld van de wereld van Wubbe en Janna Tillema. Een wereld vol dagelijkse sleur, overpeinzingen, hilarische voorvallen en gezeur van Janna aan Wubbes hoofd.  

Bestuur muziekverenigingen DSHO en SEA gezamenlijke opleidingscommissie (categorie groep)
Vijf jaar geleden zijn de muziekverenigingen Damster Stedelijk Harmonie Orkest en Slagwerkensemble Appingedam gaan samenwerken en dat blijkt heel goed te gaan. De opleidingscommissie van de muziekverenigingen zorgt ieder jaar weer dat muziekeducatie op de kaart staat in de gemeente Appingedam. Naast muzieklessen worden er ook allerlei andere leuke activiteiten georganiseerd, zoals play-inns en concerten. De jury van de DamSTER is trots op de vrijwilligers die zich, met succes, al meerdere jaren inzetten voor muziekeducatie in onze gemeente. DSHO bestaat in 2020 130 jaar. Ook SEA heeft een rijk verleden. Opgericht in 1947, als onderdeel van christelijke muziekvereniging Constantijn Huygens.

Manege de Veenhoeve (categorie bedrijf)
Manege de Veenhoeve heeft in oktober 2019 een 5-sterren-certificaat ontvangen. Het 5-sterren-certificaat houdt in dat de manege garant staat voor de kwaliteit van de paarden, tuigage, accommodatie en instructie. De manege is daarnaast in het bezit van het veiligheidscertificaat SVP (Stichting Veilig Paardrijden), wat inhoudt dat de manege regelmatig wordt gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit. Dat betekent dat er op een verantwoorde manier wordt les gegeven en wordt omgegaan met de paarden. Met de komst van een nieuwe overdekte buitenhal, vernieuwde bodems, nieuwe verlichting en andere innovaties, biedt de manege paardenliefhebbers een accommodatie op topniveau in de gemeente Appingedam. De jury is trots op manege de Veenhoeve en de familie Kramer. Het is een professioneel familiebedrijf, waar zowel de ouders als de kinderen in het bedrijf meewerken. Manege de Veenhoeve is de eerste manege in de provincie Groningen die het 5-sterren-certificaat in ontvangst mag nemen.   

Tom Boneschansker (categorie jongere)
De 20-jarige Tom is afgelopen jaar Nederlands kampioen judo bij de junioren geworden. Deze prijs won hij maar liefst 3 jaren op rij, een bijzondere prestatie. Al jarenlang staat judo bij Tom op nummer 1. Hij woont en studeert tegenwoordig op Papendal, het topsport- en onderwijscomplex nabij Arnhem. De jury is heel trots op Tom. Hij is een judoka waar we in de toekomst nog veel van kunnen gaan horen.

Waarderingsprijs de DamSTER
Vanaf 2010 worden de waarderingsprijzen door de gemeente Appingedam uitgereikt. De prijs is voor een persoon, groep, bedrijf of jongere die een actieve bijdrage levert om de stad Appingedam op een positieve manier op de kaart te zetten. Belangrijke criteria hierbij zijn: leefbaarheid, stadspromotie en vernieuwing.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen

Populaire berichten