7.7 C
Delfzijl
13 mei 2021 01:54

Waarderingsprijs DamSter voor Dijkema, vrijwilligers Damsterveer en Dansstudio Tapila2

Appingedam – Op donderdag 5 januari 2017 zijn de DamSTERs uitgereikt aan de winnaars Jan en Aaltje Dijkema, de schippers en vrijwilligers van de Damsterveer en Dansstudio Tapila2. Dit gebeurde tijdens de gezamenlijke Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Appingedam, Horecavereniging Appingedam en NAHV, rond de klok van 20.00 uur in Multifunctioneel Centrum Kabzeël in Appingedam.

De jury bestaande uit de heer Bollegraaf (voorzitter), de heer Zwart, mevrouw Heinen, de heer Bijmolt en mevrouw Schanssema  heeft op 13 december jl. uit alle nominaties, unaniem en in iedere categorie, een winnaar gekozen.

Motivering jury
Jan en Aaltje Dijkema (categorie Persoon)

Deze benoeming is toegekend, omdat Jan en Aaltje Dijkema zich al jaren inzetten op verschillende gebieden voor de Gemeente Appingedam. Al jarenlang stellen zij hun schuur ter beschikking voor sociale, culturele en maatschappelijke doelen. Verder zetten zij zich al jarenlang in als vrijwilliger. Jan onder andere als vrijwilliger voor de Nicolaikerk en als stadsgids en Aaltje maait al dertig jaar het gras op het kerkhof van

Marsum en coördineert de openstelling van de Nicolaikerk voor toeristen gedurende de zomermaanden. Jan en Aaltje staan altijd voor iedereen klaar en zijn daardoor waardevol voor de Damsters!

Schippers en vrijwilligers de Damsterveer (categorie Groep)

Deze benoeming is toegekend, omdat er in de afgelopen twee jaar een hechte groep vrijwilligers is ontstaan met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en plichtsbesef voor de Damsterveer. In de zomer vaart de boot gedurende twee maanden elke zaterdag op vaste tijden en op verzoek met groepen. Zo zijn er in de afgelopen twee jaar bijna 10.000 passagiers deelgenoot geweest van een prachtige rondvaart.

Met de initiatieven die de vrijwilligers samen hebben genomen voor arrangementen rondom Delfsail en de voorstelling ‘Jan Brons is terug’ hebben zij voor een geweldige toeristische impuls voor Appingedam gezorgd. De inzet en betrokkenheid van de vrijwilligers van de Damsterveer dwingt daarmee respect af. De Damsterveer is een onmisbaar toeristisch onderdeel geworden in ons waterrijke Appingedam.

Dansstudio Tapila2 (categorie Bedrijf)

De benoeming is toegekend, omdat Esmee Tapilatu met haar Dansstudio Tapila2 maatschappelijk grote thema’s aan de kaak stelt.

Dansstudio Tapila2 heeft al drie geslaagde dansvoorstellingen gemaakt en uitgevoerd;

MACHTELOOS gaat over een meisje met kanker, HARD gaat over pesten en pesten via social media en WEG gaat over een vluchtelinge die haar weg moet vinden in Nederland. De verhalen zijn gebaseerd op hedendaagse onderwerpen. Er is verdieping in de materie gezocht door informatieve gesprekken te voeren met instanties en betrokkenen. Met haar drie dansvoorstellingen krijgt Esmee Tapilatu met haar Dansstudio alle jeugd uit de omgeving in beweging! Dansstudio Tapila2 heeft 160 leden in de leeftijd van 2 tot 60 jaar oud.

Waarderingsprijs de DamSTER

De prijs is voor een persoon, groep of bedrijf die een actieve bijdrage levert om de stad Appingedam op een positieve manier op de kaart te zetten. Belangrijke criteria hierbij zijn: leefbaarheid, stadspromotie en vernieuwing.

Prijs

De prijs bestaat uit een kunstwerk gemaakt door Kés Aerts en een oorkonde.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten