12.4 C
Delfzijl
dinsdag 21 mei 2019
Home Evenementen Waarderingsprijs Appingedam voor supervrijwilliger Bert Meijer, wereldzakenvrouw Marion Tjin-Tham-Sjin en SASA

Waarderingsprijs Appingedam voor supervrijwilliger Bert Meijer, wereldzakenvrouw Marion Tjin-Tham-Sjin en SASA

Appingedam – Supervrijwilliger Bert Meijer, het bestuur van de Stichting Activiteiten Stad Appingedam en het bedrijf Splendid China van Marion Tjin-Tham- Sjin zijn de winnaars van waarderingsprijs de DamSTER.

De onderscheidingen werden donderdagavond 3 januari 2019 uitgereikt tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Appingedam en Horecavereniging Appingedam in Multifunctioneel Centrum Kabzeël. De jury heeft uit alle nominaties, unaniem en in iedere categorie, een winnaar gekozen.

Bert Meijer (categorie persoon)
Een supervrijwilliger, een stille kracht achter de schermen en zeer bescheiden. Bert Meijer is betrokken bij een groot aantal evenementen in de stad Appingedam. Hij heeft veel expertise op het gebied van elektriciteit en stroomvoorziening en weet precies welke activiteit wat nodig heeft. Hij wordt dan ook vaak ingeschakeld. Bert

Meijer zet zich bijvoorbeeld jarenlang in voor de Duitse kermis tijdens de Nacht van Appingedam. Daarvoor neemt hij zelfs vrije dagen op van zijn werk. Ook zorgt hij voor de aansluiting van de kerstverlichting in de stad. Ook voor andere klussen doen de organisaties nooit tevergeefs een beroep op de Damster. Zonder mensen als  Bert Meijer zouden veel evenementen niet door kunnen gaan in Appingedam. Zijn inzet, altijd op de achtergrond, is goud waard. De jury vindt dat het hoog tijd wordt dat deze Damster een keer op een voetstuk wordt gezet en gewaardeerd wordt met een DamSTER!

Stichting Activiteiten Stad Appingedam (categorie groep)
Stichting Activiteiten Stad Appingedam (SASA) is bijna acht jaar geleden, in het voorjaar van 2011 opgericht. De stichting fungeert als paraplu-stichting voor activiteiten die worden georganiseerd in en rondom Appingedam. En dat zijn er nogal wat; bijna 15 evenementen en activiteiten hebben er inmiddels onderdak gevonden. De stichting is formeel-juridisch eindverantwoordelijk. Na overleg en goede afspraken kan worden toegetreden tot de zogeheten ‘SASA-familie’ zoals men het zelf noemt.

Stichting Activiteiten Stad Appingedam heeft zich in de loop der jaren zodanig ontplooid dat ze als overkoepelende organisatie niet meer weg te denken is uit de stad. De stichting heeft zich ontwikkeld tot een professionele organisatie; aanvragen voor subsidies of vergunningen roepen nauwelijks tot geen vragen op. Andere gemeenten kijken bewonderend hoe de slagvaardige kleine organisatie ervoor zorgt dat alle bruisende evenementen in Appingedam organisatorisch van een leien dakje verlopen. Kortom: Stichting Activiteiten Stad Appingedam is een niet meer weg te denken organisatie in ‘Evenementenstad’ Appingedam!

Splendid China (Marion Tjin-Tham-Sjin) (categorie bedrijf)
Vanuit de thuisbasis Appingedam is Marion Tjin-Tham-Sjin met haar bedrijf Splendid China een belangrijke speler in de zakelijke contacten tussen Nederland en China. Internationaal timmert ze aan de weg na haar uitverkiezing tot wereldzakenvrouw van het jaar in de categorie ‘International business’.

Daarnaast stond Marion Tjin-Tham-Sjin volop in de belangstelling tijdens een Nederlandse handelsmissie in China in 2018. De Damster heeft inmiddels vestigingen in Appingedam, Emmen, Rotterdam en Sjanghai. Al meer dan tien jaar houdt ze zich bezig met het begeleiden van Nederlandse ondernemers in China.

De jury is onder de indruk van de zakelijke prestaties van Marion Tjin-Tham-Sjin. Ze is een uithangbord voor de gemeente Appingedam en het economisch klimaat in de regio. De groei van haar bedrijf laat zien hoe goed ze haar vak verstaat. Daarnaast zet Marion Tjin-Tham-Sjin met haar bedrijf Splendid China Appingedam wereldwijd op de kaart. Marion was vanwege een verblijf in het buitenland niet aanwezig op de nieuwjaarsreceptie. Daarom kreeg ze de onderscheiding eerder uitgereikt door burgemeester Anno Wietze Hiemstra op het Stadskantoor. Een video-opname van de uitreiking werd getoond tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Waarderingsprijs de DamSTER
De prijs is voor een persoon, groep, bedrijf of jongere die een actieve bijdrage levert om de stad Appingedam op een positieve manier op de kaart te zetten. Belangrijke criteria hierbij zijn: leefbaarheid, stadspromotie en vernieuwing. De categorie jongere wordt om het jaar uitgereikt. De prijs bestaat uit een kunstwerk gemaakt door Kés Aerts en een oorkonde.

Advertenties

Advertenties