Waar moet je op letten tijdens het afsluiten van een motorverzekering

Nederland – De gemeente Eemsdelta laat zich natuurlijk heel goed lenen voor de mooiste motorroutes. Door de polder, langs de Eem, overal geniet je van het uitzicht in het noordelijkste stuk van Nederland. Ben jij in het bezit van een motor? Dan moet je net als bij alle andere (gemotoriseerde) voertuigen, een speciale verzekering afsluiten. Maar hoe werkt deze speciale verzekering eigenlijk? En lijkt de verzekering bijvoorbeeld op een autoverzekering? In dit artikel nemen we je mee in de belangrijkste aandachtspunten tijdens het afsluiten van een motorverzekering. Zo scheur je binnen de kortste keren de Eemsdelta wegen af; maar dan wel veilig!

Wat zijn de overeenkomsten met autoverzekeringen?

Met de afkorting WA ben je wellicht al bekend. Je hebt exact dezelfde autoverzekering. Met een aansprakelijkheidsverzekering heb je in ieder geval dekking. Het is puur voor de (interne) materiële schade veroorzaakt door de wederpartij. Je eigen voertuig total loss gereden? Nou, een aansprakelijkheidsverzekering dekt dit helaas niet. Ook voor motorfietsen is de WA-autoverzekering degene met de minste dekking. Bezit je dus voor het eerst een motor? Dan is “WA plus limited hull” geen slecht idee. Je hebt hierbij namelijk ook recht op een vergoeding als je door het weer (regen en storm)  valt of in contact komt met loslopend wild. Ook niet onbelangrijk: je hebt ook nog eens recht op een vergoeding bij diefstal of poging tot diefstal.

Moet je altijd verzekerd zijn?

We snappen het, met een motor de weg op is het fijnste gevoel wat er bestaat. Vrijheid, de wind die om je heen waait. Geen wonder dat motorfietsen steeds populairder worden. Van raceauto’s tot relaxte cruisers: er is voor elk wat wils. Maar of je nu elke dag op je motor rijdt, of hem gewoon uit de schuur haalt voor wat plezier: zolang de motor op jouw naam staat, moet je verzekerd zijn. In Nederland is dit een wettelijke plicht (WA).

Let op de prijsverschillen!

Een WA-polis op jaarbasis tussen de €60 en €120. Dit is natuurlijk wel geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de aanbieder waar je mee in zee gaat. Kies je voor alle veiligheid liever voor een allrisk motorverzekering? Dan kom je al snel uit op bedragen van boven de €1.000 per jaar. Dit raden we wel ten zeerste aan als je een gloednieuwe motor voor de deur hebt staan. Vind je het een lastige keuze? Dan kun je tegenwoordig gemakkelijk en snel een motorverzekering vergelijken. Dit zou je kunnen doen bij onder andere vergelijkdirect of andere online aanbieders.

Back to top button