fbpx
6.5 C
Delfzijl
25 november 2020 23:40

VVD Het Hogeland wil geen voorrang voor statushouders

Uithuizen – Op dit moment krijgen statushouders – mensen met een verblijfsvergunning – voorrang bij de toewijzing van een sociale huurwoning. Die regeling mag van de VVD direct worden teruggedraaid. Lijsttrekker Stefan van Keijzerswaard: “Dit is een vorm van ongelijkheid die wij onacceptabel vinden. Trouwens, zo’n voorkeursbehandeling helpt ook niet bij de acceptatie van deze nieuwe inwoners.”

Volgens de VVD verschuift de gemeente het probleem: “Er zijn – ook in de nieuwe gemeente het Hogeland – gewoon te weinig sociale huurwoningen. Daar mogen de huidige inwoners niet extra de dupe van worden. Op dit moment is de vraag naar sociale huurwoningen veel en veel groter dan het aanbod. Ook al, omdat een groot aantal huurwoningen op dit moment onderworpen zijn aan de versterkingsoperatie. Dat beperkte aanbod moet evenredig verdeeld worden. En ga in vredesnaam snel aan het bouwen!” 

Volgens de VVD is het voortrekken van statushouders ook niet terecht. Stefan: Elk jaar krijgt elke gemeenten een aantal statushouders toegewezen. Die mensen moeten een woning krijgen, want ze zitten op dat moment nog in een asielzoekerscentrum. De gemeente heeft weliswaar de opdracht deze mensen te plaatsen, maar is niet verplicht om dat met voorrang te doen.”

Volg ons op

10,555FansLike
1,424VolgersVolg
5,228VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten