VVD Eemsdelta bespreekt belang Waterveiligheid en Breedband Internet

HolwierdeMaandag 16 maart ontving de VVD afdeling Eemsdelta Gedeputeerde Mark Boumans en Tweede Kamerleden Barbara Visser en Betty de Boer voor een werkbezoek aan de regio.

Gestart werd met een presentatie over de stand van zaken rond het Marconiproject in Delfzijl en de waterveiligheid en bereikbaarheid in de regio. Vervolgens ging men in een bus de regio in om de verschillende projecten te gaan bekijken, met natuurlijk aandacht voor de verdubbeling van de N33 tot aan de Eemshaven. “Nu het deel tot Appingedam is geregeld is moet we nu doorpakken en verdubbelen tot de Eemshaven” vindt Mark Boumans.

Aandacht voor de waterveiligheid is onderweg toegelicht door waterschap lijsttrekker en kandidaat voor de VVD Eisse Luitjens. Van groot belang is het versterken van de dijken voor onze “droge voeten”. Daarbij krijgen Barbara en Betty ook een boodschap mee naar Den Haag. “Invloeden op het watersysteem veroorzaakt ‘van buitenaf’ zoals bodemdaling en aardbevingen, dienen extern te worden gefinancierd” aldus Eisse Luitjens. Complimenten waren er van Barbara Visser voor de snelle aanpak in Groningen. “Alle partijen zitten al aan tafel voor het Marconiproject en pakken nu voortvarend ook de dijkversterking op. Dat is tekenend voor de provincie Groningen”

De VVD vindt snel internet onmisbaar voor boerenbedrijven. En wanneer kabelbedrijven niet voor een snelle verbinding zorgen, moet de provincie hier in investeren. Zo wordt het aantrekkelijker om op het platteland te wonen en te werken. Daarom deed de bus met gasten ook een landbouwer in het buitengebied aan die van Holwierde naar zijn zoon in Appingedam moet om zijn mestboekhouding te doen. “De positieve uitwerking van Google in de provincie zal ook in de achtertuin van de boeren in de Eemsdelta tot een betere verbinding moeten leiden. Onze boeren, die voedsel leveren van topkwaliteit in de wereld, moeten ook over snel en betrouwbaar internet kunnen beschikken” zegt Mark Boumans. “Dit staat boven aan het onderhandelingslijstje!” Symbolisch hielpen Barbara Visser en Betty de Boer de Gedeputeerde Mark Boumans met zijn wens.Back to top button