VV Farmsum in actie tegen uitzetting jeugdspeler en gezin naar Afghanistan

Farmsum – Spelers van de D-pupillen van VV Farmsum zijn in actie gekomen tegen de uitzetting van hun teamgenoot Jasmeet (13) en zijn gezin uit Afghanistan. Het gezin woont al ruim anderhalf jaar in het AZC in Delfzijl. Gisteren in alle vroegte werden ze van hun bed gelicht en overgebracht naar het detentiecentrum in Zeist.

In het detentiecentrum Zeist verblijven vreemdelingen die het land moeten verlaten en beschikbaar worden gehouden voor uitzetting.

Dat het gezin uitgeprocedeerd is, vertelde Jasmeet tijdens de laatste wedstrijd van het vorige seizoen. Vanaf toen was het onbekend wat er ging gebeuren, tot gistermorgen. De familie van Jasmeet gelooft in het Sikhisme, en daardoor is het voor hun niet veilig om terug te gaan naar Afghanistan. De spelers van zijn team kwamen vanmiddag bijeen in de kantine van de vereniging om in actie te komen. Sommigen van hen waren flink geƫmotioneerd door de hele situatie.

De rechter moet nog uitspraak doen of het gezin zal worden uitgezet. Als de uitspraak negatief uitvalt, wordt het gezin maandagmorgen op het vliegtuig gezet terug naar Afghanistan.

Back to top button