fbpx
-0 C
Delfzijl
24 januari 2021 23:49

Vrijwilligers & Co van start in provincie Groningen

Groningen – Op woensdag 13 februari zijn 18 sportverenigingen in het Topsport Zorgcentrum in Groningen gezamenlijk van start gegaan met ‘Vrijwilligers & Co’, een methodiek die sportverenigingen helpt om vrijwilligers beter te vinden, te binden en te behouden.

Ready, set … Co!
De aanpak richt zich op het trainen van een vrijwilligerscoördinator of vrijwilligerscommissie: een Co! De Co gaat online en op eigen tempo, bezig met zes thema’s die gezamenlijk duurzaam vrijwilligersbeleid vormen. Een verenigingsadviseur van Huis voor de Sport Groningen of CMO STAMM coacht Co via de online omgeving en geeft, naast praktische tips en handvatten, persoonlijke feedback op opdrachten. Aan het einde van het traject heeft iedere deelnemende vereniging een plan van aanpak op maat. De methodiek en bijbehorende online omgeving zijn ontwikkeld door Huis voor de Sport Groningen en CMO STAMM.

Leefbaarheid in de provincie
Volgens de Provincie, vertegenwoordigd door gedeputeerde Eelco Eikenaar, zijn vitale sportverenigingen van cruciaal belang voor de leefbaarheid in dorpen, wijken en steden en kan ‘Vrijwilligers & Co’ hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Vanuit dit oogpunt zijn er vanuit de Provincie middelen beschikbaar gesteld voor het project.

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten