Vrachtschip Fremantle Highway vanmiddag in de Eemshaven

Eemshaven – Het gehavende vrachtschip Fremantle Highway zal vanmiddag in de Eemshaven arriveren. Naar verwachting zal het schip, dat door meerdere sleepboten gesleept zal worden, aan het begin van de middag aankomen. Eerder was de verwachting dat dit in de ochtend zou zijn. Het vrachtschip wordt in de Julianahaven afgemeerd aan de kade van Wagenborg Stevedoring, daar wordt verder gekeken wat de vervolgstappen zijn.

Eerder liet baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis al weten dat ze het gehavende vrachtschip Fremantle Highway zo snel mogelijk willen verslepen naar de Eemshaven. Topman Peter Berdowski benadrukte het belang van een snelle aanpak. Momenteel ligt het schip stabiel, met de brand aan boord grotendeels gedoofd.

Na overleg met alle betrokken partijen heeft minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat besloten dat het vrachtschip Fremantle Highway wordt gesleept naar de Eemshaven. De Eemshaven is de meeste geschikte haven vanwege de korte afstand (64 km), verslechterde weersomstandigheden, de aanwezige infrastructuur en de faciliteiten die de haven biedt voor de vervolgstappen in de berging van het schip. Door de sleepreis zo kort mogelijk te houden worden de risico’s beperkt.

Het schip, dat op weg was van Bremerhaven in Duitsland naar het Suezkanaal in Egypte, werd vorige week getroffen door brand. Volgens de Japanse rederij K-line bevinden zich 3783 auto’s aan boord. Bij de brand kwam een bemanningslid om het leven, terwijl 22 anderen gewond raakten en werden geëvacueerd. De meeste gewonden zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Back to top button